Hoe De Afbeelding Op De Monitor Te Draaien

Inhoudsopgave:

Hoe De Afbeelding Op De Monitor Te Draaien
Hoe De Afbeelding Op De Monitor Te Draaien

Video: Hoe De Afbeelding Op De Monitor Te Draaien

Отличия серверных жестких дисков от десктопных
Video: Nieuwe monitor kopen? Bekijk deze 7 kooptips voor het beste beeldscherm! 2023, Januari-
Anonim

De enorme verscheidenheid aan modellen van personal computers, laptops en netbooks suggereert ook een verscheidenheid aan opties voor de geometrische verhoudingen van schermen. En als we deze diversiteit vermenigvuldigen met de massa aan manieren om ze te gebruiken en de variabiliteit van gebruikerssmaken, wordt het duidelijk waarom het veranderen van de oriëntatie van het scherm een ​​nogal urgente operatie is geworden. Het is niet moeilijk te implementeren in moderne besturingssystemen.

Hoe de afbeelding op de monitor te draaien
Hoe de afbeelding op de monitor te draaien

instructies:

Stap 1

In Windows 7 of Vista kunt u de schermoriëntatie op deze manier wijzigen: klik eerst met de rechtermuisknop op een gedeelte van het bureaublad dat vrij is van snelkoppelingen. Dit opent het contextmenu, waarin u het item "Schermresolutie" moet selecteren. Het instellingendialoogvenster verschijnt, waar naast het label "Oriëntatie" een vervolgkeuzelijst is waarin u een van de vier mogelijke opties voor schermrotatie moet selecteren. Klik aan het einde van de bewerking op de knop "OK".

Stap 2

En u kunt het nog eenvoudiger maken - klik ook met de rechtermuisknop op een vrij gedeelte van het bureaublad, maar selecteer het item "Grafische opties" in het contextmenu. Dit item heeft sub-items, waarvan er één is aangeduid als "Roteren" - beweeg de cursor erover en u ziet vier opties om de schermoriëntatie te wijzigen. Klik op degene die je wilt.

Stap 3

In Windows XP wordt de schermoriëntatie gewijzigd volgens de regels die zijn gespecificeerd door de fabrikant van de videokaart. Daarom zijn de details van deze procedure afhankelijk van welke videokaart in uw computer is geïnstalleerd. Voor videokaarten van de NVIDIA-familie moet u bijvoorbeeld met de rechtermuisknop op een leeg gedeelte van het bureaublad klikken en "NVIDIA-configuratiescherm" selecteren in het contextmenu. Klik aan de linkerkant van het paneel op de link naar de pagina Weergave roteren en je ziet een lijst met dezelfde vier opties voor het wijzigen van de schermoriëntatie. Vink het vakje aan en sluit het NVIDIA-paneel.

Stap 4

Er is ook een eenvoudigere optie: zoek het pictogram van uw videokaart in de lade en klik er met de rechtermuisknop op. Het contextmenu moet een sectie bevatten voor het wijzigen van de oriëntatie van het weergavescherm. Voor videokaarten van NVIDIA wordt dit item "Rotatieparameters" genoemd - plaats de muisaanwijzer erop en klik op de gewenste optie in de vervolgkeuzelijst.

Populair per onderwerp