Hoe De Achtergrond Van Een Foto In Photoshop Te Veranderen

Inhoudsopgave:

Hoe De Achtergrond Van Een Foto In Photoshop Te Veranderen
Hoe De Achtergrond Van Een Foto In Photoshop Te Veranderen

Video: Hoe De Achtergrond Van Een Foto In Photoshop Te Veranderen

Video: Hoe De Achtergrond Van Een Foto In Photoshop Te Veranderen
Video: NIEUWE selectietool van Photoshop testen - Achtergrond verwijderen met 1 klik?! 2024, Mei
Anonim

Het wijzigen van de achtergrond van een foto in Photoshop is eenvoudig en u kunt interessante afbeeldingen en collages krijgen.

Hoe de achtergrond van een foto in Photoshop te veranderen
Hoe de achtergrond van een foto in Photoshop te veranderen

instructies:

Stap 1

Open in de foto's waarmee u wilt werken. Wanneer u met meerdere afbeeldingen werkt en deze over elkaar heen legt, moet u van laag wisselen. De actieve laag is de laag die blauw is gemarkeerd in het palet Lagen. Alle manipulaties zullen bij hem plaatsvinden, dus je moet schakelen tussen lagen. Als er geen palet Lagen op uw scherm staat, kunt u dit oproepen met behulp van het hoofdmenu-item Venster - Lagen of de sneltoets F7.

Stap 2

U moet het silhouet of de vorm die u naar een andere achtergrond wilt verplaatsen, uitsnijden. Selecteer hiervoor de vorm die u wilt verplaatsen. Selecteer het gereedschap Magnetische lasso. Deze tool selecteert het pad dat er zelf "aantrekt", zodat u de banen niet met hoge precisie langs de omtrek van de vorm hoeft te verplaatsen. Houd de linker msib-knop ingedrukt en teken een pad rond de vorm. Dubbelklik waar de selectie eindigt en je hebt een gesloten stippellijn die de selectie voorstelt.

Stap 3

Kopieer het geselecteerde gebied met de sneltoets Ctrl + C. Breng de vorm naar de achtergrond van uw keuze. Gebruik de sneltoets Ctrl + V en de afbeelding wordt van het klembord geplakt. Hoogstwaarschijnlijk komt het formaat niet goed overeen met de achtergrond.

Stap 4

Gebruik de sneltoets Ctrl + T om de afmetingen aan te passen en u kunt de vorm transformeren. Beweeg de muis over de rechthoek die rond de vorm zal verschijnen, en terwijl u de linkermuisknop ingedrukt houdt, sleept u op de hoeken ervan. U verkleint of rekt dus de afbeelding uit. Om de verhoudingen van de vorm te behouden, houdt u de Shift-toets ingedrukt terwijl u de hoeken van de rechthoek sleept.

Stap 5

Vervaag de omtrek van de vorm zodat deze beter op de achtergrond past. Selecteer het gereedschap Vervagen en sleep het, terwijl u de linkermuisknop ingedrukt houdt, langs de omtrek van de vorm. De nieuwe afbeelding is klaar.

Aanbevolen: