Hoe Van Kleur Te Veranderen In Photoshop

Inhoudsopgave:

Hoe Van Kleur Te Veranderen In Photoshop
Hoe Van Kleur Te Veranderen In Photoshop

Video: Hoe Van Kleur Te Veranderen In Photoshop

Video: Hoe Van Kleur Te Veranderen In Photoshop
Video: Photoshop tutorial - Les 400 Hoe kan ik de kleur snel veranderen 2024, Mei
Anonim

Een van de meest noodzakelijke handelingen in de loop van beeldverwerking is het veranderen of corrigeren van de kleur van een object of afbeelding als geheel. Adobe Photoshop is een universeel hulpmiddel voor ontwerpers dat veel hulpmiddelen bevat waarmee u deze bewerking op de meest handige en snelle manier kunt uitvoeren.

Hoe van kleur te veranderen in Photoshop
Hoe van kleur te veranderen in Photoshop

instructies:

Stap 1

De kleurverandering is technologisch verdeeld in twee fasen:

- allereerst is het op de een of andere manier noodzakelijk om dat deel van de afbeelding te markeren dat aan kleurcorrectie zal worden onderworpen, - ten tweede is het in feite de operatie zelf van het veranderen van de kleurkenmerken van het geselecteerde fragment.

In het arsenaal van het programma Adobe Photoshop bevinden zich meer dan een dozijn verschillende tools waarmee je op de een of andere manier de kleur van de afbeelding kunt beïnvloeden. Sommige hebben een ingebouwd systeem voor automatische selectie van de invloedszone, terwijl het gebruik van andere impliceert dat een fragment al van tevoren is geselecteerd.

Het is vaak nodig om de kleuren van bepaalde delen van het spectrum te corrigeren. Alle gele tinten in de afbeelding moeten bijvoorbeeld helderder zijn, of gebieden met blauwgroene tinten moeten gewoon groen worden, enz.

Om dit soort bewerkingen uit te voeren, kunt u de meest eenvoudige en populaire functie Tint/verzadiging gebruiken. In moderne versies van het Photoshop-programma wordt het in twee vormen geïmplementeerd. Ten eerste kunt u het één keer op een afbeelding toepassen. (menu Afbeelding> Aanpassingen> Tint / Verzadiging) En ten tweede kun je een aanpassingslaag maken die dezelfde functie heeft. (menu Lagen> Nieuwe Aanpassingslaag> Tint / Verzadiging) Het bijzondere van de tweede optie is dat de parameters van de gemaakte laag zo vaak als gewenst verder kunnen worden gewijzigd, waardoor het beste resultaat wordt bereikt. In het eerste geval wordt de transformatie over de originele afbeelding voor eens en voor altijd uitgevoerd met de opgegeven parameters. De methode die je nodig hebt, wordt gekozen uit een specifieke context: als je een complex meertraps kleurcorrectiewerk hebt, is het beter om één of zelfs meerdere aanpassingslagen te maken.

Welke optie je ook kiest, de instellingen voor Tint/verzadiging zijn hetzelfde. In de bovenstaande lijst kunt u het spectrale bereik selecteren waarin wijzigingen worden aangebracht - standaard is dit een standaardselectie van zes primaire kleuren. De schuifregelaars eronder stellen de wet in van het veranderen van de kleur van de geselecteerde gebieden. De eerste parameter is verantwoordelijk voor de toonverschuiving, de tweede - voor de intensiteit van de kleur, de derde - voor de helderheid.

Hieronder wordt op twee spectrale stroken duidelijk weergegeven hoe de spectrummodificatie in de afbeelding zal plaatsvinden. Als u goed kijkt, heeft de bovenkant van deze twee spectrale balken kleine extra schuifregelaars die u kunt verplaatsen om het kleurgebied waarop het effect wordt toegepast, te verfijnen.

In plaats van Tint / Verzadiging kunt u op dezelfde manier de functie Selectieve kleur toepassen (deze is ook geïmplementeerd als een aanpassingslaag en als een eenmalige opdracht, die ernaast in dezelfde menu's staat). De lijst met spectrale bereiken daarin is vergelijkbaar. Het mechanisme voor het wijzigen van de kleur is op een andere manier geïmplementeerd - hier zijn de instellingen-engines verantwoordelijk voor individuele kleurkanalen. Soms is dit handiger dan het Hue/Saturation mechanisme.

Hoe van kleur te veranderen in Photoshop
Hoe van kleur te veranderen in Photoshop

Stap 2

Als u een specifieke kleur moet opgeven voor het gebied dat opnieuw moet worden geverfd, kunt u ook de functie Kleur vervangen gebruiken. Het is beschikbaar in het menu Afbeelding> Aanpassingen> Kleur vervangen. In het bovenste deel van het werkvenster dat wordt geopend, bevindt zich een selectieveld waar u met het pipetgereedschap een specifiek kleurpunt op de afbeelding als voorbeeld kunt specificeren. U kunt het bereik uitbreiden door extra punten toe te voegen of, integendeel, de kleur specificeren door onnodige tinten af te trekken - hiervoor is er respectievelijk een pipet voor optellen en aftrekken. In een klein zwart-wit kader kunt u bepalen hoe gebieden van de geselecteerde kleur wit worden geverfd en gebieden die niet worden beïnvloed door de conversie naar zwart. Uw taak is om in dit venster een duidelijk masker te krijgen dat voldoet aan uw verwachtingen over wat er precies opnieuw geverfd zal worden.

Onderaan het werkvenster staan de bekende Hue/Saturation parameters. Met behulp van hen wordt een nieuwe kleur gecreëerd.

Hoe van kleur te veranderen in Photoshop
Hoe van kleur te veranderen in Photoshop

Stap 3

Meestal is het echter nodig om niet een bepaalde kleurtint in het algemeen opnieuw in te kleuren, maar een specifiek deel van de afbeelding. Vervolgens moeten de selectiefase en de kleurcorrectiefase om de beurt worden uitgevoerd.

Om een gebied van een afbeelding in het Photoshop-programma te selecteren, zijn er ook veel verschillende tools.

Als de contour van de site duidelijke grenzen heeft en het gemakkelijk is om deze in de vorm van een onderbroken curve weer te geven, kunt u de tool Veelhoeklasso gebruiken. Met behulp hiervan omcirkelen we het vereiste gebied rond de omtrek. Wanneer de polylijn wordt gesloten, begint de selectieomtrek te flikkeren. Dit betekent dat elke transformatiefunctie die we nu toepassen alleen van invloed is op het gebied dat we hebben geselecteerd.

Nu kunt u de kleur van het geselecteerde fragment wijzigen. Laten we dezelfde tint / verzadiging als voorbeeld gebruiken. Nu kunt u echter niets kiezen in de vervolgkeuzelijst - de keuze is al gemaakt. Standaard is er de Master-waarde, dat wil zeggen dat de transformatie van toepassing is op het hele spectrum. U kunt de kleur corrigeren ten opzichte van het origineel, of het hele gebied "overschilderen" met één kleurtint door het vakje Inkleuren aan te vinken. In dit geval zullen drie motoren een enkele kleurtint instellen voor het hele gebied.

Natuurlijk kunnen de benodigde plaatsen in de afbeelding niet alleen worden geselecteerd met de Lasso-tool, maar ook op vele andere manieren: bijvoorbeeld de Toverstaf en Quick Selection Tool die zich automatisch aanpassen aan de afbeelding. Je kunt een ideologisch andere weg inslaan en een selectie maken, niet volgens het principe van gesloten contouren, maar in de vorm van een zwart-wit masker dat op de afbeelding is geplaatst. Om dit te doen, is er een maskerbewerkingsmodus (u kunt er heen en terug schakelen door op de Q-toets te drukken of op het bijbehorende pictogram onder aan de werkbalk). Nu kan het masker bijvoorbeeld worden getekend met een penseel, opgebouwd uit geometrische primitieven, enz.

Hoe van kleur te veranderen in Photoshop
Hoe van kleur te veranderen in Photoshop

Stap 4

De mogelijkheden van het programma zijn breed, als je ze bestudeert, zul je je ervaring uitbreiden en steeds meer perfecte resultaten behalen. Experimenteer, probeer bijvoorbeeld andere kleurveranderingsfuncties van Adobe Photoshop te gebruiken - Kleurbalans, Variaties, Fotofilter, enz. van het menu Afbeelding> Aanpassingen, die elk hun eigen specifieke kleurcorrectie-algoritme hebben, wat noodzakelijk en handig is om uit te voeren verschillende kleur veranderende taken.

Aanbevolen: