Herstelconsole Starten

Inhoudsopgave:

Herstelconsole Starten
Herstelconsole Starten

Video: Herstelconsole Starten

Video: Herstelconsole Starten
Video: Windows 2000 startup 2024, Mei
Anonim

De herstelconsole van het Windows-besturingssysteem is een handig hulpmiddel bij uw dagelijkse werk met uw computer. Werken met het besturingssysteem is niet altijd stabiel - soms werkt het systeem niet goed, soms valt de stroomtoevoer plotseling uit, er kunnen veel redenen zijn. De console wordt gebruikt om het besturingssysteem te herstellen en te debuggen.

Herstelconsole starten
Herstelconsole starten

Noodzakelijk

Windows Herstelconsole, lege schijf

instructies:

Stap 1

Om een herstelconsole te maken, moet u de schijf plaatsen waarop uw besturingssysteem is geïnstalleerd. Na het herstarten van de computer zal de installatie van het besturingssysteem starten. Op dit punt moet u een herstelconsole maken.

Stap 2

Wanneer de download van testbestanden verschijnt, selecteert u "herstellen" door op de R-knop te drukken.

Stap 3

Daarna zal het systeem het volgende bericht op uw scherm weergeven: “Voer het beheerderswachtwoord in”. Na het invoeren van het beheerderswachtwoord, als dit aanvankelijk was ingesteld, wordt u naar de Windows Recovery Console gebracht.

Stap 4

Wat is een "console"? Dit is de standaard Windows-opdrachtregel die toegang heeft om specifieke opdrachten in te voeren. Om de lijst met alle opdrachten te vinden, typt u in de console een speciale opdracht-query Help.

Stap 5

Om de details over een opdracht te weten te komen, moet u de HELP-opdracht en opdrachtnaam in het consolevenster typen. Bijvoorbeeld HELP KOPIREN.

Stap 6

Om het systeem op fouten te controleren, moet u de opdracht chkdsk / F / R gebruiken.

Stap 7

Om de Windows Recovery Console af te sluiten, typt u de opdracht Afsluiten bij een opdrachtprompt.

Stap 8

Het is ook mogelijk om de herstelconsole toe te voegen aan het opstarten. Om dit te doen, met Windows XP geïnstalleerd en actief, klikt u op het menu "Start" - selecteer de opdracht "Uitvoeren".

Stap 9

Voer bij de opdrachtprompt de volgende uitdrukking in: X: i386winnt32.exe / cmdcons.

Stap 10

In plaats van de X-waarde moet u de letter van het cd-/dvd-station opgeven waarvan de console zal opstarten. Klik OK.

Aanbevolen: