Hoe De Herstelconsole Te Openen

Inhoudsopgave:

Hoe De Herstelconsole Te Openen
Hoe De Herstelconsole Te Openen

Video: Hoe De Herstelconsole Te Openen

Video: Hoe De Herstelconsole Te Openen
Video: System Restore Using the Recovery Console in Windows XP 2024, Mei
Anonim

Waarschijnlijk kwamen veel pc-gebruikers in een situatie terecht waarin het besturingssysteem niet wilde starten. De computer was bijvoorbeeld constant aan het herstarten of er verscheen een venster met een fout. Dit dwingt gebruikers vaak om het besturingssysteem opnieuw te installeren. Iedereen weet dat dit een lastige zaak is, aangezien in dit geval enkele bestanden verloren gaan en u de stuurprogramma's opnieuw moet installeren. In de tussentijd is het veel gemakkelijker om de herstelconsole te gebruiken.

Hoe de herstelconsole te openen
Hoe de herstelconsole te openen

Noodzakelijk

  • - computer;
  • - schijf met Windows OS-distributiekit (XP, Windows 7).

instructies:

Stap 1

U hebt een schijf nodig bij de distributiekit van uw besturingssysteem. Plaats deze schijf in uw computerstation voordat u de bewerking start. Zet uw pc aan. Nu moet je naar het opstartmenu gaan. Meestal kunt u hiervoor de F5- of F8-toetsen gebruiken. Druk er onmiddellijk op na het aanzetten van de computer. Als je met behulp van hen het opstartmenu niet kon openen, doe het dan met brute kracht, afwisselend door op de F-toetsen te drukken totdat je de gewenste hebt gevonden.

Stap 2

Wanneer u het opstartmenu opent, selecteert u het optische station als de opstartbron van het systeem. Wacht tot de schijf begint te draaien en druk op een willekeurige toets. Als u een Windows XP-besturingssysteem hebt, gaat u als volgt te werk. Wacht tot het eerste dialoogvenster verschijnt. In dit venster kunt u de installatie van het besturingssysteem starten of het herstelproces starten.

Stap 3

Druk op de toets R. Hierdoor wordt de herstelconsole gestart. Voer de "Herstelwizard" uit volgens de aanwijzingen. Nadat het werk is voltooid, wordt het besturingssysteem hersteld. De computer zal automatisch opnieuw opstarten en normaal opstarten.

Stap 4

Ga bij het besturingssysteem Windows 7 als volgt te werk. Selecteer op het eerste scherm "Taalopties". Daarna wordt u naar een scherm geleid met het opschrift "Systeemherstel". Klik met de linkermuisknop op deze functie. Er verschijnt een venster met een lijst met besturingssystemen. Markeer in deze lijst Windows 7 en vervolgens - "Herstelhulpprogramma's gebruiken" en ga verder.

Stap 5

Het venster "Herstelhulpmiddelen" verschijnt. Selecteer daarin de optie "Opstartherstel". Het besturingssysteem wordt gecontroleerd op fouten, die, indien gevonden, worden gecorrigeerd. Indien nodig installeert het systeem automatisch de ontbrekende bestanden. Na herstel zal de computer opnieuw opstarten en zal het besturingssysteem normaal opstarten.

Aanbevolen: