Herstelconsole Laden

Inhoudsopgave:

Herstelconsole Laden
Herstelconsole Laden

Video: Herstelconsole Laden

Video: Herstelconsole Laden
Video: Восстановление старой консоли Xbox | Восстановление игровой консоли 2024, April
Anonim

Als u het besturingssysteem naar een werkende staat wilt herstellen, kunt u de herstelconsole gebruiken. Deze functie is aanwezig in sommige Windows-besturingssystemen.

Herstelconsole laden
Herstelconsole laden

Noodzakelijk

Windows-installatieschijven

instructies:

Stap 1

Meestal wordt de herstelconsole gebruikt in een situatie waarin de opstartbestanden van het besturingssysteem Windows XP zijn verwijderd of beschadigd. Het bericht NTLDR ontbreekt verschijnt wanneer de computer opstart. Plaats de installatieschijf van Windows XP in het dvd-station en start uw computer opnieuw op door op de toetsen Ctrl, alt="Image" en Delete te drukken.

Stap 2

Houd de F8-toets ingedrukt en selecteer in het menu dat verschijnt het gewenste dvd-station. Wacht terwijl het programma enkele van de bestanden voorbereidt die nodig zijn om verder te werken. Nadat een venster met drie items verschijnt, drukt u op de toets R. De herstelconsole die u nodig hebt, wordt geopend. Het bevat een lijst met geïnstalleerde besturingssystemen. Voer het nummer van het gewenste systeem in en druk op de Enter-toets.

Stap 3

Voer nu de opdracht fixmbr in en druk nogmaals op Enter. Bevestig uw wijzigingen aan de opstartbestanden door op de toets Y te drukken. Wanneer het bericht "Nieuwe Master Boot Record is succesvol voltooid" verschijnt, voert u het fixboot-commando in en drukt u op Enter. Bevestig het uitvoeren van deze opdracht. Voordat u de bovenstaande opdrachten gebruikt, is het raadzaam om het systeem te controleren met een antivirusprogramma.

Stap 4

Als u Windows Vista of Seven gebruikt, zijn er verschillende methoden om het opstarten te herstellen. Begin met het volgen van de stappen in stap twee om het installatieprogramma te starten. Wacht tot het menu Geavanceerde herstelopties verschijnt en open het. Selecteer nu "Windows-opdrachtprompt".

Stap 5

Volg het algoritme beschreven in de derde stap. Er is een nieuwe functie toegevoegd om dit proces te vereenvoudigen. Selecteer Windows Opstartherstel. Het programma corrigeert automatisch de opstartbestanden die nodig zijn voor de normale start van het besturingssysteem. Als deze methode niet werkt, gebruik dan de functie "Systeemherstel".

Aanbevolen: