Wat Zijn De Formaten Voor Opnemen Op Schijf?

Inhoudsopgave:

Wat Zijn De Formaten Voor Opnemen Op Schijf?
Wat Zijn De Formaten Voor Opnemen Op Schijf?

Video: Wat Zijn De Formaten Voor Opnemen Op Schijf?

Video: Wat Zijn De Formaten Voor Opnemen Op Schijf?
Video: GELUID OPNEMEN || Audacity Tutorial [Nederlands/Dutch] 2024, Mei
Anonim

Pc-gebruikers zijn al gewend om informatie, of het nu films, documenten, afbeeldingen of programma's zijn, op verwisselbare media op te slaan. Gedurende vele jaren zijn schijven een van de meest populaire opslagmedia geweest - cd's, dvd's, waarop bijna alle bestandsindelingen kunnen worden opgenomen.

Wat zijn de formaten voor opnemen op schijf?
Wat zijn de formaten voor opnemen op schijf?

Een van de meest populaire onder gebruikers van programma's voor het branden van schijven, Nero en zijn toepassingen nemen vol vertrouwen de eerste plaats in. En het is geen toeval. Dit programma kan alle bekende bestanden naar schijf overbrengen. En dat zijn er nogal wat.

Als u bijvoorbeeld de functie voor het opslaan van gegevens gebruikt, kunt u tekstdocumenten, programma's, archieven, ongeacht de capaciteit en het formaat (CD + R, DVD + R, CD + RW, DVD + RW), naar een schijf overbrengen, afbeeldingen, alle muziek- (wmw, mp-3, enz.) en videoformaten, ook die bedoeld zijn voor weergave op de telefoon, enz. In dit geval worden de bestanden opgeslagen in dezelfde vorm en grootte als op de computer of telefoon.

Dvd+r-schijven nemen doorgaans video-informatie op, en dvd+rw-schijven kunnen video- en video-opnamefilms maken die leesbaar zijn op alle dvd-spelers. Er wordt ook onderscheid gemaakt tussen dvd-rom-schijven, die voornamelijk de videomodus gebruiken, en dvd-ram, die alleen bedoeld zijn voor opname in de video-opnamemodus. In de regel worden fabrieksvideoschijven in deze formaten gemaakt. Muziek wordt opgenomen op cd's in audio-, mp-3- en wma-formaten.

Videoformaten en hun verschillen

Video opgenomen op schijven is er in drie hoofdformaten: VideoCD, DVD-Video, MP4. Wat is het verschil tussen hen? VideoCD is een van de oudste formaten. Een typische film van anderhalf uur in dit formaat past op twee cd's van 700 MB. Het is mogelijk, maar onhandig. Misschien is dat de reden waarom dit formaat in de loop van de tijd zijn populariteit verliest. Hoewel voor het opnemen van kleine video's, clips en diavoorstellingen die thuis zijn gemaakt, het gebruik ervan heel geschikt kan zijn.

Dvd-video is leesbaar op alle dvd-spelers. De meeste bekende extensies zijn geschikt voor het maken ervan: mov, mpg, mp4, mpeg en avi. Een ander videoformaat is MP4 (MPEG-4). Hiermee kunt u videobestanden comprimeren. In het bijzonder past anderhalf uur film, met een gewicht van 1,47 GB, op een cd van 700 MB, en zes of acht op dvd.

Waar de muziek is opgenomen

Muziekbestanden die op een schijf zijn opgenomen, zijn er in drie formaten: AudioCD, DVD-Audio, MP3 / WMA-schijven. De eerste is minder populair, aangezien een cd meestal 20-22 nummers bevat. De opnamekwaliteit is in dit geval hoog. Er kunnen maximaal 200 nummers worden opgenomen op een MP3-schijf, hoewel sommige spelers dit formaat niet kunnen lezen. DVD-Audio kenmerkt zich door een zeer hoge geluidskwaliteit omdat deze alleen in professionele studio's wordt opgenomen. Het is moeilijk om dit thuis te doen. Cd's en dvd's kunnen worden gebruikt als opslagmedium voor MP3/WMA-muziekbestanden. Meestal worden ze geschreven als gegevensschijven.

Aanbevolen: