Een NVidia-videokaart Identificeren

Inhoudsopgave:

Een NVidia-videokaart Identificeren
Een NVidia-videokaart Identificeren

Video: Een NVidia-videokaart Identificeren

Video: Een NVidia-videokaart Identificeren
Video: Zo werkt Freesync op Nvidia GeForce videokaarten 2024, Mei
Anonim

Het Amerikaanse bedrijf nVidia is een van de wereldleiders op de markt voor discrete videokaarten. Als u een computer met een nVidia-videokaart hebt gekocht, moet u waarschijnlijk het model bepalen. Zo weet u welke technologieën uw kaart ondersteunt en kunt u het volledige potentieel ervan benutten.

Een NVidia-videokaart identificeren
Een NVidia-videokaart identificeren

Noodzakelijk

  • - hulpprogramma nVidia Inspector;
  • - AIDA64 Extreme Edition-programma.

instructies:

Stap 1

Er zijn verschillende manieren om het videokaartmodel te bepalen. De eenvoudigste is het gebruik van standaardtools voor het besturingssysteem. Klik op Begin. Selecteer "Alle programma's" en vervolgens - "Standaardprogramma's". Zoek en voer de opdrachtregel uit in standaardprogramma's. Voer dxdiag erin in. Na een paar seconden wordt het direct x tool-venster geopend. Ga in dit venster naar het tabblad "Beeldscherm" en zoek het gedeelte "Apparaat". Dit gedeelte bevat informatie over uw nVidia-videokaartmodel.

Stap 2

Om het model van de videokaart te bepalen, kunt u ook speciale hulpprogramma's gebruiken waarmee u meer gedetailleerde informatie over de mogelijkheden van de kaart kunt vinden. Download het gratis hulpprogramma nVidia Inspector van internet. Installeer het op de harde schijf van uw computer. Voer het programma uit. Direct na het opstarten verschijnt een venster waarin gedetailleerde informatie over de nVidia-videokaart staat. Informatie over de modelnaam bevindt zich tegenover de naamregel.

Stap 3

De meest gedetailleerde informatie kan worden verkregen met behulp van het AIDA64 Extreme Edition-programma. De applicatie wordt op commerciële voorwaarden verspreid, maar er is een proefperiode voor gebruik. Download het programma van internet en installeer het op uw harde schijf. Start het op. Nadat u uw systeem hebt gescand, gaat u naar het hoofdmenu AIDA64.

Stap 4

Selecteer in het rechtervenster van het programma de optie "Beeldscherm" en vervolgens - "GPU". Gedetailleerde informatie over de videokaart zal verschijnen, die zal worden onderverdeeld in verschillende secties. Het bordmodel wordt tegenover de regel "Video-adapter" geschreven. Onderaan het venster staan links naar het bijwerken van het BIOS van de videokaart, stuurprogramma's en naar de nVidia-websitepagina met een beschrijving van uw grafische adaptermodel. Om de link te openen, dubbelklikt u erop of kopieert u deze naar de adresbalk van de browser.

Aanbevolen: