Een Geluidskaart Voor Uw Computer Identificeren

Inhoudsopgave:

Een Geluidskaart Voor Uw Computer Identificeren
Een Geluidskaart Voor Uw Computer Identificeren

Video: Een Geluidskaart Voor Uw Computer Identificeren

Video: Een Geluidskaart Voor Uw Computer Identificeren
Video: Computer binnenstebuiten: Hardware - Geluidskaart 2024, April
Anonim

Tijdens de werking van de computer kan er een situatie ontstaan waarin u het model van de geluidskaart moet achterhalen. U moet bijvoorbeeld stuurprogramma's voor audioapparatuur downloaden. En dit kan niet worden gedaan als u de naam van het geluidskaartmodel niet weet. Als u contact opneemt met de technische ondersteuningsdienst van een dienst, moet u ook basisinformatie over de computerhardware verzamelen.

Een geluidskaart voor uw computer identificeren
Een geluidskaart voor uw computer identificeren

Het is nodig

Computer, geluidskaart, TuneUp_Utilities-programma

instructies:

Stap 1

De eenvoudigste manier om uw geluidskaartmodel te bepalen, is met Apparaatbeheer. Open het contextmenu "Deze computer". Het contextmenu is een reeks opdrachten die worden geopend door met de rechtermuisknop op een object te klikken. Selecteer de opdracht "Eigenschappen". Selecteer "Apparaatbeheer" op de taakbalk.

Stap 2

Nadat u op de regel "apparaatbeheer" hebt geklikt, verschijnt een lijst met alle apparatuur die op de computer is geïnstalleerd. Zoek het item "audioapparatuur" in de lijst. Er is een kleine pijl tegenover het punt. Klik op deze pijl en open de lijst met audioapparatuur. Dit is het model van de geluidskaart die op uw computer is geïnstalleerd.

Stap 3

In de regel toont deze methode alleen de naam van het geluidskaartmodel. Als dit niet genoeg is, kunt u meer gedetailleerde kenmerken ontdekken. Om dit te doen, moet u speciale programma's gebruiken die volledige informatie geven over de volledige set van uw computer.

Stap 4

Download en installeer het programma TuneUp_Utilities. Start je computer opnieuw op. Na het opnieuw opstarten, voer het programma uit. Wacht na de eerste start van het programma een paar minuten terwijl de computer wordt gescand. Nadat de scan is voltooid, heeft het programma alle gegevens over de hardware op de computer en de kenmerken ervan.

Stap 5

Selecteer in het hoofdmenu van het programma het tabblad "Systeem". Selecteer de optie "Geluidsapparaten". De naam van uw geluidskaart verschijnt in het menu. Klik erop met de linkermuisknop, en je krijgt toegang tot alle informatie die over je geluidskaart gaat. Het zal mogelijk zijn om de versie van de stuurprogramma's te zien, of ze moeten worden bijgewerkt, de hardwaremogelijkheden van de geluidskaart, de fabrikant en vele andere productgerelateerde informatie.

Aanbevolen: