Een Router Identificeren

Inhoudsopgave:

Een Router Identificeren
Een Router Identificeren

Video: Een Router Identificeren

Video: Een Router Identificeren
Video: Wat is een router en hoe werkt het? 2024, Mei
Anonim

Een wifi-router is een integraal onderdeel van een compleet draadloos thuisnetwerk. Bepaal de parameters van uw router voordat u deze netwerkapparatuur aanschaft. Zo voorkom je problemen bij het opzetten van je eigen netwerk.

Een router identificeren
Een router identificeren

Het is nodig

netwerkkabels

instructies:

Stap 1

Let bij het onderzoeken van de kenmerken van wifi-routers en draadloze adapters in notebooks op slechts twee indicatoren: het type beveiliging (WPA, WPA2 of WEP) en het type radiosignaal (802.11 b, g of n). Zoek eerst uit welke netwerkopties uw laptops ondersteunen en schaf vervolgens een geschikte router aan.

Stap 2

Sluit de geselecteerde apparatuur aan op netstroom. Sluit nu op de WAN (internet) connector de kabel aan die door de specialisten van de provider aan u is verstrekt. Selecteer een laptop of desktopcomputer van waaruit u de wifi-router gaat configureren. Sluit hem met een netwerkkabel aan op de LAN (Ethernet) poort van het apparaat.

Stap 3

Schakel de router in en wacht tot deze is opgestart. Start een internetbrowser op uw laptop. Vul de adresbalk in met het IP-adres van de netwerkapparatuur. Voer de fabriekswaarden van de gebruikersnaam en het wachtwoord in om toegang te krijgen tot de wifi-instellingen van de router. Deze gegevens vindt u in de gebruikershandleiding van de netwerkapparatuur.

Stap 4

Ga nu naar de router direct configureren. Open het WAN-menu. Vul het in zoals u zou doen bij het opzetten van een directe computerverbinding met internet. Zorg ervoor dat u de volgende functies inschakelt: NAT, Firewall en DHCP. Sla de instellingen voor dit menu op.

Stap 5

Maak nu een draadloos toegangspunt. Open hiervoor het menu Draadloos (Wi-Fi). Voer de netwerknaam in, selecteer het type beveiliging dat geschikt is voor het werken met uw laptops, stel het juiste wachtwoord in. Sla de AP-instellingen op en start de router opnieuw op.

Stap 6

Wacht tot het apparaat is opgestart. Open de webinterface en ga naar het menu Status. Zorg ervoor dat de netwerkapparatuur automatisch wordt verbonden met de server van de provider. Sluit het menu met apparaatinstellingen.

Aanbevolen: