De Standaardtaal Van Windows Wijzigen

Inhoudsopgave:

De Standaardtaal Van Windows Wijzigen
De Standaardtaal Van Windows Wijzigen

Video: De Standaardtaal Van Windows Wijzigen

Video: De Standaardtaal Van Windows Wijzigen
Video: Windows 10 - Standaardapplicaties wijzigen 2024, April
Anonim

Het kan erg onhandig zijn wanneer meerdere gebruikers op dezelfde computer werken en elk van hen een wachtwoord op hun account heeft, en wanneer ze hun eigen wachtwoord invoeren, voeren ze dit op een andere lay-out in. Gebruikers kunnen speciale tools gebruiken om deze instelling te wijzigen.

De standaardtaal van Windows wijzigen
De standaardtaal van Windows wijzigen

Misschien is het voor professionele gebruikers van personal computers geen geheim dat standaard, nadat het Windows-besturingssysteem is geladen, de Russische lay-out wordt geïnstalleerd. Voor sommigen kan dit een urgent en vervelend probleem worden, want elke keer dat u inlogt, moet u de taal wijzigen en het wachtwoord opnieuw invoeren. Het is vermeldenswaard dat de standaard invoertaal wordt ingesteld tijdens de installatie van Windows, wanneer het opstartvenster verschijnt. Deze taal zal zowel worden gebruikt bij het inloggen op een account, dat wil zeggen bij het typen van een wachtwoord, als bij het werken met een computer, bijvoorbeeld bij het typen in tekstdocumenten, enz.

Standaard manier:

Er zijn verschillende manieren om de standaard invoertaal te wijzigen. Als de gebruiker bijvoorbeeld geen last heeft van het feit dat hij bij het opstarten van het besturingssysteem de hele tijd een wachtwoord moet typen bij het invoeren, dan kunt u de standaardtools van het Windows-besturingssysteem gebruiken. Standaard hebben de meeste computers twee talen geïnstalleerd, dit zijn Russisch en Engels. Het is natuurlijk altijd mogelijk om een andere taal aan te sluiten en te installeren. Om een lijst met alle geïnstalleerde talen te bekijken, moet u de taalbalk gebruiken, die zich in de rechter benedenhoek bevindt. Er verschijnt een speciaal menu waarin alle beschikbare talen worden weergegeven. Om van taal te wisselen, kunt u de sneltoets Shift + alt="Afbeelding" gebruiken (Shift + Ctrl of Ctrl + Alt, afhankelijk van de instellingen). Om de standaardtaal te wijzigen, klikt u met de rechtermuisknop op de taalbalk en selecteert u de waarde "Opties" in het contextmenu dat verschijnt.

Daarna verschijnt een speciaal venster met de naam "Talen en tekstinvoerservices", waarin drie tabbladen zijn, dit zijn: het tabblad "Algemeen", "Taalbalk" en "Toetsenbord wisselen". Op het tabblad "Algemeen", in het veld "Standaard invoertaal", kan de gebruiker eenvoudig de taal wijzigen die voor hem als standaard wordt beschouwd (bij het openen van nieuwe tabbladen in de browser, programma's, enz.). Opgemerkt moet worden dat dit niet van toepassing is op het invoeren van een wachtwoord voordat u zich aanmeldt bij een account, en het wijzigen van deze instelling vereist het register.

De taal wijzigen via het register

Om de register-editor te starten, drukt u op de toetscombinatie Win + R en voert u de regedit-opdracht in het veld in. Vervolgens, wanneer een speciaal venster verschijnt, moet u naar het adres HKEY_USERS \. DEFAULT / KeyboardLayout / Preload gaan. Er zijn twee parameters -1 (standaardtaal, meestal Russisch) en 2 (extra taal, bijvoorbeeld Engels). Om de standaardtaal te wijzigen, moet u hun waarden wijzigen. Standaard zijn de waarden in de lijst respectievelijk ingesteld op 00000419 en 00000409. Het is voldoende om deze waarden opnieuw te rangschikken, de wijzigingen op te slaan en alles is klaar.

Aanbevolen: