De Standaardtaal Wijzigen

Inhoudsopgave:

De Standaardtaal Wijzigen
De Standaardtaal Wijzigen

Video: De Standaardtaal Wijzigen

Video: De Standaardtaal Wijzigen
Video: Instructievideo: rekeningnummer wijzigen 2024, April
Anonim

In Windows-besturingssystemen kan een gebruiker van een pc tekst invoeren of tekstbestanden bewerken in verschillende talen van de wereld. Mogelijke invoertalen zijn opgenomen in het Windows 7-besturingssysteem, maar moeten voor gebruik worden toegevoegd aan de lijst met gebruikte talen. De primaire taal die op de computer wordt gebruikt, moet worden gemarkeerd als de standaardinvoertaal.

De standaardtaal wijzigen
De standaardtaal wijzigen

instructies:

Stap 1

Open het menu "Start" en klik in de lijst met bibliotheken aan de rechterkant eenmaal met de linkermuisknop op de regel "Configuratiescherm". Het venster voor basisinstellingen van de parameters van de personal computer en zijn componenten wordt geopend. Het Configuratiescherm kan ook worden geopend door "paneel" in de zoekbalk van het menu Start te typen en daar "Configuratiescherm" te selecteren.

Stap 2

Selecteer in de lijst van het geopende venster de regel "Regionale en taalnormen" door er eenmaal met de linkermuisknop op te klikken. Er wordt een dialoogvenster geopend met basisinstellingen voor taal, regionale en individuele weergave-instellingen voor afzonderlijke elementen van het besturingssysteem.

Stap 3

U kunt ook het dialoogvenster Regionale en invoertaalinstellingen openen door het menu Start te openen en de taal te typen in het tekstvak Programma's en bestanden zoeken. Selecteer in de lijst die wordt geopend de regel "Regionale en taalopties".

Stap 4

Activeer het tabblad Toetsenborden en talen. Het toont de instellingen voor het gebruikte toetsenbord en de invoertalen.

Stap 5

Klik in het gedeelte 'Toetsenborden en andere invoertalen' op de knop 'Toetsenbord wijzigen'. Het venster Talen en tekstservices wordt geopend met instellingen voor toetsenbordinstellingen, invoertalen en meer.

Stap 6

Activeer in het venster dat verschijnt het tabblad "Algemeen" en open in het blok "Standaard invoertaal" de lijst met beschikbare talen. Selecteer uit deze lijst de invoertaal die u standaard wilt gebruiken, d.w.z. zonder eerst van toetsenbordindeling te wisselen.

Stap 7

Klik achtereenvolgens op de knoppen Toepassen en OK en sluit de dialoogvensters Taal- en toetsenbordvoorkeuren. Daarna wordt de geselecteerde invoertaal de standaard voor het gelanceerde account.

Aanbevolen: