Een Multiboot-schijf Branden

Inhoudsopgave:

Een Multiboot-schijf Branden
Een Multiboot-schijf Branden

Video: Een Multiboot-schijf Branden

Video: Een Multiboot-schijf Branden
Video: XBoot - Create Multiboot Rescue USB Or DVD by Britec 2024, Mei
Anonim

Multiboot-schijven worden gebruikt om het besturingssysteem (OS) van een computer te installeren. Het verschil tussen multiboot-media en gewone installatiemedia is dat een aantal programma's en stuurprogramma's worden toegevoegd aan de image van de eerste, die ook van schijf worden geladen en samen met het besturingssysteem kunnen worden geïnstalleerd.

Een multiboot-schijf branden
Een multiboot-schijf branden

instructies:

Stap 1

Met een multiboot-schijf kunt u werken met een computer waarop geen besturingssysteem is geïnstalleerd. Dit medium is in staat om de harde schijf op te delen in partities, deze te formatteren en andere bewerkingen met het bestandssysteem. Antivirus-, kantoor- en installatiehulpprogramma's kunnen ook worden gedownload. Voor het opnemen van multiboot-media kunnen gespecialiseerde programma's worden gebruikt.

Stap 2

Download afbeeldingen van de opstartdiskette en programma's die u op de multibootdisk wilt opnemen vanaf een geschikte internetbron. Zorg ervoor dat het downloadbestand de indeling.iso of.mdf heeft. Met deze extensies werken de meeste hulpprogramma's voor het branden van installatieschijven.

Stap 3

Download en installeer de XBoot-software. Ga hiervoor naar de officiële website van het programma en selecteer de downloadsectie. Nadat het downloaden is voltooid, navigeert u naar de map waar het installatiebestand is gedownload. Voer het uit en volg de instructies van het installatieprogramma. Als u een versie van het programma in het archief vindt, pak deze dan eenvoudig uit in een map die voor u geschikt is in het archiefbeheervenster.

Stap 4

Sleep de gedownloade afbeeldingen van applicaties die u wilt branden naar het programmavenster. Breng ook de installatiekopie van het besturingssysteem over.

Stap 5

Als het programma de gekopieerde afbeelding niet herkent, moet u het type handmatig selecteren. Om dit te doen, selecteert u in het venster dat verschijnt het item Toevoegen met Grub4dos ISO-image-emulatie en klikt u vervolgens op Dit bestand toevoegen.

Stap 6

Selecteer rechtsonder in het venster ISO maken om het resulterende multiboot-imagebestand op te slaan. Selecteer het pad om het bestand op te slaan en klik op "Opslaan".

Stap 7

Download en installeer de UltraISO-app. Om het te installeren, volgt u de instructies die op het scherm verschijnen nadat u het installatieprogramma hebt uitgevoerd. Klik na de installatie met de rechtermuisknop op het bestand dat in XBoot is gemaakt en selecteer "Openen met" - UltraISO. Selecteer "Burn CD Image" en klik op de knop "Burn". Wacht tot het einde van de procedure voor het branden van de schijf. Het branden van multiboot-schijven is voltooid.

Aanbevolen: