Lokaal Netwerk Inschakelen

Inhoudsopgave:

Lokaal Netwerk Inschakelen
Lokaal Netwerk Inschakelen

Video: Lokaal Netwerk Inschakelen

Video: Lokaal Netwerk Inschakelen
Video: Hoe stel je je netwerk samen? 2024, April
Anonim

Elke moderne computer heeft een netwerkkaart waarmee je een lokaal netwerk kunt maken. Dat laatste is nodig om een thuisnetwerk op te bouwen dat alle computers in je huis met elkaar verbindt. Hiermee kunt u snel informatie van harde schijven naar elkaar overdragen of games spelen en berichten uitwisselen zonder een beroep te doen op internet. Het is ook vereist als u uw computer via kabel- of glasvezelnetwerken met internet verbindt.

Lokaal netwerk inschakelen
Lokaal netwerk inschakelen

Noodzakelijk

computer

instructies:

Stap 1

Voordat u het lokale netwerk inschakelt, moet u ervoor zorgen dat de netwerkkaart door het systeem wordt herkend en werkt. Klik op Begin. Selecteer Alle programma's en vervolgens Accessoires. Er is een "Command Line" in standaardprogramma's. Open het. Voer vervolgens Mmc devmgmt.msc in en druk op Enter. Na een paar seconden wordt Apparaatbeheer gestart.

Stap 2

Zoek in apparaatbeheer naar de regel "Netwerkadapters". Klik op de pijl naast deze regel. Er verschijnt een lijst met netwerkadapters. Als "Onbekend apparaat" is geschreven in plaats van het model, of als u het gedeelte "Netwerkadapters" helemaal niet hebt gevonden, dan zijn de stuurprogramma's voor uw netwerkkaart niet geïnstalleerd, deze werkt niet.

Stap 3

De driver voor de netwerkkaart staat op de schijf ervoor. U kunt het ook van internet downloaden, maar hiervoor moet u het model van het apparaat weten. Voor verschillende kaarten worden verschillende modellen netwerkkaarten gebruikt. Daarom moet u de driver specifiek voor uw moederbord downloaden.

Stap 4

Nadat u hebt gecontroleerd of de kaart werkt, steekt u de netwerkkabel in de interface van de netwerkadapter. Selecteer daarna "Configuratiescherm" en vervolgens "Netwerkverbindingen". Er wordt een venster geopend waarin een pictogram "Local Area Connection" moet staan. Klik met de rechtermuisknop op dit icoon. Er verschijnt een contextmenu waarin u "Verbinden" selecteert. Nu zal er in de status van het pictogram "Local Area Connection" een inscriptie "Verbonden" zijn.

Stap 5

Als de waarde van het pictogram Lokale verbinding aangeeft dat de netwerkkabel niet is aangesloten, moet u deze opnieuw controleren. Mogelijk hebt u de kabel niet volledig in de netwerkpoort gestoken.

Stap 6

Als u een lokaal netwerk gebruikt om toegang te krijgen tot het World Wide Web, moet u bovendien enkele parameters configureren. De instellingen voor toegang tot internet moeten worden verstrekt door uw ISP.

Aanbevolen: