Een LAN-netwerk Opzetten In Windows 7

Inhoudsopgave:

Een LAN-netwerk Opzetten In Windows 7
Een LAN-netwerk Opzetten In Windows 7

Video: Een LAN-netwerk Opzetten In Windows 7

Video: Een LAN-netwerk Opzetten In Windows 7
Video: How to enable your network connection in Windows 7 2024, April
Anonim

Het is moeilijk om je een moderne desktop of mobiele computer voor te stellen die niet is aangesloten op een lokaal netwerk of internet. Om het lokale netwerk in het Windows Seven-besturingssysteem correct te configureren, moet u rekening houden met verschillende nuances.

Een LAN-netwerk opzetten in Windows 7
Een LAN-netwerk opzetten in Windows 7

instructies:

Stap 1

Zet uw computer aan en wacht tot het besturingssysteem is geladen. Open het menu Start door op de overeenkomstige knop op uw toetsenbord te drukken. Ga naar het bedieningspaneel van de computer door het gewenste item te selecteren. Open het menu Netwerk en internet. Nadat u een nieuw venster hebt geopend, selecteert u "Netwerkcentrum".

Stap 2

Zoek in de linkerkolom van het nieuwe menu het item "Adapterinstellingen wijzigen". Selecteer het pictogram van de netwerkkaart die is aangesloten op het lokale netwerk waarvan u de parameters wilt configureren. Klik met de rechtermuisknop op het pictogram en selecteer "Eigenschappen".

Stap 3

Klik met de linkermuisknop op "Internet Protocol versie 4 (TCP / IPv4)". Klik op de knop Eigenschappen en wacht tot het nieuwe dialoogvenster start. Verdere configuratie hangt af van hoe dit lokale netwerk is gemaakt en welke apparaten zijn gebruikt om het te bouwen.

Stap 4

Als u de mogelijkheid heeft om een dynamisch IP-adres te gebruiken dat wordt uitgegeven door een speciaal apparaat (router of router), activeer dan het item "Automatisch een IP-adres verkrijgen". Als u de serveradressen niet zelf hoeft in te stellen, vinkt u het vakje naast "Automatisch DNS-serveradres verkrijgen" aan.

Stap 5

Als u een permanent IP-adres moet invoeren, selecteert u "Gebruik het volgende IP-adres". Vul het eerste veld van het dialoogvenster in door de waarde van het IP-adres voor deze netwerkkaart in te voeren. Stel de DNS-serverwaarden op dezelfde manier in.

Stap 6

Als deze netwerkkaart regelmatig verbinding maakt met twee verschillende netwerken, klikt u op het tabblad Alternatieve configuratie. Voltooi de voorgestelde items zoals beschreven in de vorige stappen. Klik op de knop Ok om de ingevoerde instellingen op te slaan. Wacht tot de netwerkverbinding is bijgewerkt en de nieuwe instellingen zijn toegepast.

Aanbevolen: