Het Beheerderswachtwoord Wijzigen

Inhoudsopgave:

Het Beheerderswachtwoord Wijzigen
Het Beheerderswachtwoord Wijzigen

Video: Het Beheerderswachtwoord Wijzigen

Video: Het Beheerderswachtwoord Wijzigen
Video: Service (beheerder) - Wachtwoord gebruiker wijzigen of deblokkeren 2024, Mei
Anonim

Het instellen van de bescherming van het besturingssysteem en de computer als geheel is een zeer belangrijk proces. Maar soms vallen gebruikers ten prooi aan hun verlangen naar beveiliging, zoals het vergeten van wachtwoorden.

Het beheerderswachtwoord wijzigen?
Het beheerderswachtwoord wijzigen?

Noodzakelijk

kruiskop schroevendraaier

instructies:

Stap 1

Er zijn verschillende manieren om het wachtwoord voor toegang tot een computer of besturingssysteem te wijzigen. In sommige gevallen moet u het oude wachtwoord invoeren, in andere gevallen niet.

Stap 2

Laten we beginnen met het verwijderen van de beveiliging van uw computer vanaf het allereerste wachtwoord dat kan verschijnen wanneer u het apparaat inschakelt. Dit wachtwoord moet onmiddellijk na het opstarten van de computer worden ingevoerd, omdat: het blokkeert niet alleen de toegang tot het besturingssysteem, maar ook tot het BIOS-menu.

Stap 3

Stel dat u dit wachtwoord kent en het wilt wijzigen. Druk op de Del-knop om het BIOS te openen. Voer het vereiste wachtwoord in. Zoek de items Supervisorwachtwoord instellen of Wachtwoord wijzigen. Druk op Enter. Voer uw oude wachtwoord in. Voer het nieuwe wachtwoord twee keer in. Klik op de knop Opslaan en afsluiten.

Stap 4

Overweeg nu een situatie waarin u het opgegeven wachtwoord niet weet. Zet uw computer uit. Verwijder de linkerwand van de systeemeenheid. Zoek een kleine batterij in de vorm van een wasmachine. Deze bevindt zich op het moederbord. Verwijder de batterij uit de sleuf.

Stap 5

Sluit de contacten erin met een schroevendraaier. Vervang de batterij. Wanneer u nu de computer inschakelt, wordt het venster voor het invoeren van het wachtwoord niet meer weergegeven. Ga naar BIOS en stel een nieuw wachtwoord in (indien nodig).

Stap 6

Laten we eens kijken naar een situatie waarin u het beheerderswachtwoord moet verwijderen of wijzigen dat u moet invoeren om u aan te melden bij het besturingssysteem. Als we het hebben over Windows 7, dan kan dit worden gedaan door het bestaande wachtwoord te kennen of een ander account te gebruiken.

Stap 7

Open het Configuratiescherm en ga naar Gebruikersaccounts. Selecteer Wachtwoord wijzigen. Voer het oude wachtwoord en het nieuwe twee keer in.

Stap 8

Stel dat u twee accounts op uw computer heeft met beheerdersrechten, waarvan u het wachtwoord voor één ervan kent. Log in op het besturingssysteem met dit account. Open het bedieningspaneel. Selecteer in het menu Gebruikersaccounts de optie Een ander account beheren.

Stap 9

Selecteer degene waarvoor u het wachtwoord wilt wijzigen. Klik op de knop Wachtwoord verwijderen. Meld u opnieuw aan bij het besturingssysteem met het tweede account. Stel een nieuw wachtwoord voor haar in.

Aanbevolen: