Hoe Het Beheerderswachtwoord Te Wijzigen

Inhoudsopgave:

Hoe Het Beheerderswachtwoord Te Wijzigen
Hoe Het Beheerderswachtwoord Te Wijzigen

Video: Hoe Het Beheerderswachtwoord Te Wijzigen

Video: Hoe Het Beheerderswachtwoord Te Wijzigen
Video: Service (beheerder) - Wachtwoord gebruiker wijzigen of deblokkeren 2024, Mei
Anonim

Elk wachtwoord moet van tijd tot tijd worden gewijzigd. Dit zal helpen om uw persoonlijke informatie en gegevens effectiever te beschermen. Met zijn frequente verandering, is de kans dat iemand het kan ontdekken en gebruiken veel kleiner dan wanneer je één wachtwoord hebt dat maanden of zelfs jaren niet is gewijzigd. Het is beter om elke paar weken een paar minuten de tijd te nemen om uw wachtwoord te wijzigen dan uw persoonlijke bestanden te riskeren. Dit is vooral het geval als dit uw werkcomputer is en u de beheerder ervan bent.

Hoe het beheerderswachtwoord te wijzigen
Hoe het beheerderswachtwoord te wijzigen

Noodzakelijk

een computer waarop het Windows-besturingssysteem is geïnstalleerd

instructies:

Stap 1

Klik op Begin. Ga vervolgens naar het "Configuratiescherm", waar u het onderdeel "Accounts en gebruikers" selecteert. Selecteer in het venster dat verschijnt uw beheerdersaccount en klik vervolgens op het onderdeel "Uw wachtwoord wijzigen".

Stap 2

Er verschijnt een venster waarin u het huidige wachtwoord kunt wijzigen. Voer in de bovenste regel van het venster uw huidige wachtwoord in. Voer vervolgens in de middelste regel het nieuwe wachtwoord in. Voer op de derde regel uw nieuwe wachtwoord opnieuw in. Voer helemaal onderaan een wachtwoordhint in. Als u uw wachtwoord bent vergeten, kunt u deze altijd gebruiken. Je gebruikt bijvoorbeeld de naam van je favoriete gedicht als wachtwoord. Dienovereenkomstig moet u in de promptregel invoeren wat u het idee van uw favoriete gedicht geeft. Wanneer alle regels zijn ingevuld, klikt u helemaal onderaan het venster op "Wachtwoord wijzigen". Daarna wordt het wachtwoord gewijzigd.

Stap 3

U kunt het beheerderswachtwoord ook wijzigen via de opdrachtregel. Om dit te doen, klikt u achtereenvolgens op "Start" - "Alle programma's" - "Standaard" - "Opdrachtregel". Voer bij de opdrachtprompt "net user user_name * / and account name" in. Voer vervolgens het nieuwe wachtwoord in. Dan moet u uw computer opnieuw opstarten.

Stap 4

Als u het wachtwoord niet wijzigt via de opdrachtregel, moet u uw computer opstarten in de veilige modus. Om dit te doen, drukt u continu op de F8-toets terwijl u de computer aanzet. Er verschijnt een menu met opties voor het starten van het besturingssysteem, waaruit u "Veilige modus met opdrachtprompt" selecteert. Wacht tot het besturingssysteem is geladen in de veilige modus. Het opstartproces in deze modus kan lang duren. Wanneer het besturingssysteem is geladen, ziet u in het werkvenster het opschrift "Veilige modus". Verder is de procedure hetzelfde als in het vorige geval. Nadat u het nieuwe wachtwoord hebt ingesteld, start u uw computer opnieuw op en logt u normaal in.

Aanbevolen: