Wat Is Een Byte

Inhoudsopgave:

Wat Is Een Byte
Wat Is Een Byte

Video: Wat Is Een Byte

Video: Wat Is Een Byte
Video: Bit and Byte Explained in 6 Minutes - What Are Bytes and Bits? 2024, Maart
Anonim

Een byte is een eenheid voor opslag en verwerking van digitale gegevens. In computersystemen is één byte gelijk aan acht bits. Als gevolg hiervan heeft het een van de 256 waarden nodig. Om een woord aan te duiden dat 8 bits bevat, is er het begrip "octet".

Wat is een byte
Wat is een byte

instructies:

Stap 1

Het Engelse woord byte komt van de uitdrukking binaire term, wat "binaire term" betekent. Voor het eerst werd het begrip "byte" gebruikt in 1956 tijdens het ontwerp van de computer IBM 7030. Aanvankelijk was één byte gelijk aan 6 bits, maar daarna werd de grootte uitgebreid tot 8 bits.

Stap 2

Sommige computers die in de jaren vijftig en zestig zijn gebouwd, gebruikten 6-bits tekens. Computers vervaardigd door Burroughs Computer Corporation gebruikten een 9-bits byte.

Stap 3

Het IDM-systeem / 360 was het eerste dat byte-adressering gebruikte. Het voordeel ten opzichte van het adresseren van een heel machinewoord is dat het gemakkelijker is om tekstuele informatie te verwerken. Dit systeem gebruikte ook bytes bestaande uit 8 bits.

Stap 4

In de jaren zeventig werd de 8-bits bytegrootte de de facto standaard.

Stap 5

Het gebruik van meerdere voorvoegsels, die het mogelijk maken om afgeleide eenheden te vormen, gebeurt niet op de gebruikelijke manier voor een byte. Ten eerste worden verkleinwoorden niet gebruikt en ten tweede zijn voorvoegsels voor vergroting veelvouden van 1024 (niet 1000). Eén kilobyte is gelijk aan 1024 bytes, één megabyte is gelijk aan 1024 kilobytes (1048576 bytes), enz.

Stap 6

De International Electrotechnical Commission (IEC) keurde in 1999 binaire voorvoegsels voor bytes goed, omdat het gebruik van standaard decimalen onjuist is. De naam van het binaire voorvoegsel wordt gevormd door de laatste lettergreep in het decimale voorvoegsel te vervangen door "bi". Die. 1024 bytes - 1 kibibyte, 1024 kibibytes - 1 mebibyte, enz.

Stap 7

In het Russische GOST 8.417-2002, dat "Eenheden van hoeveelheden" wordt genoemd, wordt de Cyrillische hoofdletter "B" gebruikt om een byte aan te duiden. Er wordt ook op gewezen dat het gebruik van decimale voorvoegsels om afgeleide eenheden te vormen veel wordt gebruikt, maar onjuist is.

Aanbevolen: