Een USB-flashstation Alleen-lezen Maken

Inhoudsopgave:

Een USB-flashstation Alleen-lezen Maken
Een USB-flashstation Alleen-lezen Maken

Video: Een USB-flashstation Alleen-lezen Maken

Video: Een USB-flashstation Alleen-lezen Maken
Video: Een Word bestand als "Alleen lezen" opslaan 2024, Mei
Anonim

USB-stick is een van de meest bekende distributeurs van computervirussen. Van degenen die op een USB-flashstation terechtkomen, is Autorun.inf de meest voorkomende, die de functie "autorun" gebruikt voor de activering ervan. Deze functie werkt standaard op alle systemen.

Een USB-flashstation alleen-lezen maken
Een USB-flashstation alleen-lezen maken

Noodzakelijk

USB-flashapparaat, computer

instructies:

Stap 1

Door de schijf op verschillende computers te gebruiken, infecteert u deze als de computer van de gebruiker virussen bevat. Virussen kunnen een pc binnendringen via een netwerk dat is verbonden met internet of lokaal. Door een USB-stick op verschillende computers aan te sluiten, verspreid je geïnfecteerde bestanden.

Stap 2

U beschermt uw pc niet tegen offline virussen met browsers en firewalls. U beschermt uw computer niet met antivirussoftware, omdat deze voor het grootste deel online werken.

Stap 3

Start het beveiligingsmechanisme op de aangesloten media. Zoek hiervoor de hoofdmap van de media en een speciaal bestand met de naam autorun.inf. Dit bestand bevat een beschrijving van de programma's die het systeem start telkens wanneer de media op de pc wordt aangesloten.

Stap 4

Het Windows-systeem heeft de mogelijkheid om bepaalde applicaties automatisch uit te voeren vanaf de aangesloten media. Met deze functie wordt het virus gestart vanaf verwisselbare media. Daaropvolgende infecties treden op doordat het virus zijn eigen autorun.inf-bestand maakt. Vervolgens wordt het virus op de pc geregistreerd. U kunt het feit van een media-infectie niet detecteren, zelfs niet wanneer u de flashdrive bekijkt met de standaard Windows-verkenner.

Stap 5

Voer de volgende taken uit om infectie te voorkomen. Maak het onmogelijk om een autorun.inf-bestand te maken in de hoofdmap van verwisselbare media. Detecteer tijdig een poging om de koerier te infecteren met het autorun.inf-virus.

Stap 6

Voorkom het aanmaken van bestanden in de root van de media. Maak een speciale map waarin u uw bestanden kunt opslaan. Sta schrijf-/leesbewerkingen ervoor toe. Zoek hiervoor de beveiligingseigenschappen van de map, de optie "Geavanceerd". Schakel toestemming van het hoofdobject uit. Schakel de bijbehorende optie uit. Klik in de map die verschijnt op "Kopiëren". Druk tweemaal op ok om uw wijzigingen op te slaan.

Stap 7

Schakel vervolgens het item in de hoofdmap uit. De aangemaakte map met bestanden neemt geen nieuwe instellingen over. Selecteer vervolgens het item "record" en klik op "weigeren". Selecteer in de kolom "Toestaan" de rechten "Lezen en uitvoeren", "Mapinhoud", "Lezen". Het autorun-bestand wordt niet naar zo'n USB-flashstation geschreven.

Aanbevolen: