Hoe Temp Schoon Te Maken

Inhoudsopgave:

Hoe Temp Schoon Te Maken
Hoe Temp Schoon Te Maken

Video: Hoe Temp Schoon Te Maken

Video: Hoe Temp Schoon Te Maken
Video: How to Clean Your Wax Warmer - DIY Home Waxing Tips! 2024, Mei
Anonim

Na aanschaf van een nieuwe harde schijf raden veel IT-professionals aan om de harde schijf te formatteren en te partitioneren. Partitioneren wordt gedaan om informatie te sorteren: één schijf wordt de systeemschijf, de rest is logisch. De systeemschijf wordt meestal toegewezen van 20 tot 70 GB schijfruimte. Maar na actief gebruik raakt de map Temp verstopt met tijdelijke bestanden, wat de juiste werking van het systeem verstoort.

Hoe temp schoon te maken
Hoe temp schoon te maken

Noodzakelijk

CCleaner-software

instructies:

Stap 1

De map Temp wordt gebruikt als tijdelijke opslag voor bestanden. Om te begrijpen welke bestanden erin komen, volstaat het om het verloop van systeemgebeurtenissen met betrekking tot deze map te traceren. Het blijkt dat elk bestand dat is uitgepakt uit een archief, installatiepakket voor programma's of games, enz. In deze map kan komen. Alle inhoud van deze map kan veilig worden verwijderd, maar vergeet niet dat de afwezigheid van deze map storingen in het systeem kan veroorzaken.

Stap 2

Open "Verkenner" of "Deze computer", dubbelklik op het pictogram van de systeemschijf. Zoek de Windows-systeemmap, wanneer een waarschuwing verschijnt, klik op de link met dit bericht. Deze map bevat de map Temp die u zoekt.

Stap 3

Bekijk het aantal bestanden en mappen dat zich hier heeft verzameld, er moeten er minstens 100 zijn. Klik op het bovenste menu Bewerken en vervolgens op Alles selecteren of druk op de toetsencombinatie Ctrl + A. Druk vervolgens op de toets Delete of de toetscombinatie Shift + Delete om bestanden te verwijderen zonder de Prullenbak te gebruiken. Als er tijdens het verwijderen een dialoogvenster verschijnt met de waarschuwing dat sommige bestanden niet kunnen worden verwijderd, klikt u op Annuleren, slaat u deze bestanden over en herhaalt u de verwijderingsprocedure en sluit u ze uit. Hoogstwaarschijnlijk worden ze gebruikt door een programma.

Stap 4

Als u uw computer wilt opschonen van tijdelijke bestanden die zich niet alleen in de map Temp bevinden, gebruikt u het speciale hulpprogramma CCleaner. Met zijn hulp kunt u alle tijdelijke mappen en het register opschonen. U hoeft alleen maar het programma te starten en op de knop "Analyse" te klikken. Na het zoeken naar ongebruikte bestanden, toont het programma een hele lijst, die kan worden gewist door op één "Opschonen"-knop te drukken. In de regel worden de optimale instellingen ingesteld in de hulpprogramma-instellingen, maar het wordt aanbevolen om de sectie "Uitzonderingen" te bezoeken als u het bestandstype wilt invoeren dat door een programma wordt gebruikt.

Aanbevolen: