RAM Controleren Op Fouten

Inhoudsopgave:

RAM Controleren Op Fouten
RAM Controleren Op Fouten

Video: RAM Controleren Op Fouten

Video: RAM Controleren Op Fouten
Video: Ram Truck 8-ступенчатая блокировка трансмиссии 2024, Mei
Anonim

Het blauwe "screen of death" in het Windows-besturingssysteem, evenals kritieke BSOD-fouten, treden vaak op als gevolg van problemen met het RAM-geheugen van de computer - het RAM-geheugen. Wat duidt op een storing van de RAM-balk en hoe het RAM-geheugen op fouten te testen?

RAM controleren op fouten
RAM controleren op fouten

Noodzakelijk

Memtest-programma

instructies:

Stap 1

Eerst moet u uitzoeken of er fouten in het RAM-geheugen zijn. Beschadigd RAM genereert fouten met het trefwoord "geheugen". Als uw computer vastloopt of opnieuw opstart op een blauw scherm, controleer dan gerust het RAM-geheugen.

Stap 2

Het controleren van het RAM op fouten wordt uitgevoerd door gespecialiseerde opstartprogramma's, dat wil zeggen, deze programma's hebben geen Windows nodig om te starten, dus u hoeft zich geen zorgen te maken - er zal geen RAM-fout optreden tijdens de controle en het programma zal werken tot de definitieve voltooiing.

Stap 3

Voor het testen van het RAM wordt standaard het Memtest programma (Memtest 86, Memtest 86+) gebruikt. Meestal is zo'n tool voldoende om de foutbalk te achterhalen en wat voor soort fout of storing deze bevat.

Stap 4

Memtest kan worden gedownload van de officiële website - www.memtest86.com. Het programma is verpakt in een ISO-image, die op een lege cd moet worden geïnstalleerd, waarna, na het opnieuw opstarten van de computer, de schijf als eerste opstartbare component in het BIOS moet worden geïnstalleerd. Daarna wordt het programma geladen en kunt u beginnen met het diagnosticeren van het RAM. Aan het einde van de diagnose (en de tijd hangt af van de hoeveelheid RAM), zal het programma een rapport op het computerscherm weergeven

Stap 5

Ook in de nieuwste Microsoft-besturingssystemen, zoals Windows Vista en Windows 7, is er een ingebouwde en vrij krachtige tool om RAM op fouten te controleren. Het heet Windows Memory Diagnostic. Wanneer u uw computer opstart, drukt u op de "F8" -toets en u ziet het zogenaamde "Geavanceerde opstartopties" -menu. Selecteer "Problemen met Windows oplossen" en in het nieuwe scherm - onder "Extra" drukt u op "Enter" en selecteert u "Geheugendiagnose".

Aanbevolen: