Een USB-flashstation Op Fouten Controleren

Inhoudsopgave:

Een USB-flashstation Op Fouten Controleren
Een USB-flashstation Op Fouten Controleren

Video: Een USB-flashstation Op Fouten Controleren

Video: Een USB-flashstation Op Fouten Controleren
Video: De vaste schijf op fouten controleren in Windows 10 2024, Mei
Anonim

Een flashstation is een hightech apparaat dat verschillende informatie kan opslaan. Natuurlijk kan het naast bestanden, snelkoppelingen, mappen en andere dingen ook kwaadaardige programma's opslaan die fouten en storingen kunnen veroorzaken.

Een USB-flashstation op fouten controleren
Een USB-flashstation op fouten controleren

Op zichzelf kunnen problemen met flashdrives worden toegeschreven aan verschillende kleine, maar helaas kunnen zelfs zulke kleine problemen behoorlijk onaangenaam zijn. Misschien is het voor velen gemakkelijker om een nieuwe USB-stick te kopen dan om erachter te komen wat ermee is gebeurd en hoe een urgent probleem kan worden opgelost. Bovendien worden ze tegenwoordig letterlijk overal verkocht. Maar soms kan een flashstation met een grote hoeveelheid geheugen erg duur zijn en kan de informatie die erop is opgeslagen erg belangrijk zijn. Om onvoorziene problemen in de toekomst te voorkomen, moet de gebruiker zijn apparaat regelmatig controleren op fouten en schadelijke software, vooral omdat dit gemakkelijk en snel kan.

Controleren via de opdrachtregel

U kunt de USB-stick controleren met behulp van de standaardtools van het Windows-besturingssysteem. Om dit te doen, moet u de opdrachtregel uitvoeren. Dit kan in het menu "Start", het item "Uitvoeren". Voer in het venster dat verschijnt de opdracht chkdsk g: / f in. Vervang in plaats van de letter g de letter die de flashdrive aanduidt op de computer van de gebruiker (u kunt dit zien in "Deze computer"). Deze procedure helpt bij het identificeren van beschadigde sectoren en verschillende soorten fouten. Bovendien kunnen dergelijke manipulaties op de een of andere manier de meeste problemen met een flashstation oplossen. Wanneer de verificatieprocedure is voltooid, krijgt de gebruiker een speciaal rapport te zien met een lijst met gedetecteerde problemen en een lijst met opgeloste problemen.

Controleren met extra software

Natuurlijk zijn er naast de standaard Widnows-software veel andere hulpprogramma's die de USB-stick ook op verschillende fouten kunnen controleren. Een gebruiker kan bijvoorbeeld profiteren van de mogelijkheden van Check Flash. Het is een van de meest effectieve, maar helaas zal het alle informatie op het apparaat volledig verwijderen. Daarom moet u eerst belangrijke bestanden naar uw computer kopiëren en pas daarna de USB-stick controleren. In het hoofdvenster van het Check Flash-programma moet u een vinkje plaatsen voor het veld "Als fysiek apparaat" en in het item "Toegangstype" de naam van de flashdrive instellen. Markeer in het veld "Apparaat" "Stabiliteit van lezen" en vervolgens - "Actie". Wanneer alles klaar is, kunt u op de knop "Start" drukken en wachten op het einde van de controle.

U kunt ook het programma USB Security gebruiken, waarvan het principe bijna hetzelfde is als de vorige versie. In de "Instellingen" moet de gebruiker de benodigde waarden instellen (selecteer een actie en een flashstation), waarna de controle kan worden gestart.

Aanbevolen: