Hoe Vensters Op Fouten Te Controleren

Inhoudsopgave:

Hoe Vensters Op Fouten Te Controleren
Hoe Vensters Op Fouten Te Controleren

Video: Hoe Vensters Op Fouten Te Controleren

Video: De vaste schijf op fouten controleren in Windows 10 2022, December
Anonim

Het Windows-besturingssysteem is helaas erg kwetsbaar en fouten komen vrij vaak voor. Het ergste is dat ze soms zelfs het systeem kunnen uitschakelen, wat uiteindelijk alleen kan worden opgelost door het probleem opnieuw te installeren. Daarom is het natuurlijk noodzakelijk om serieus na te denken over foutbeveiliging.

Hoe vensters op fouten te controleren
Hoe vensters op fouten te controleren

instructies:

Stap 1

De meest standaard manier om te controleren is met een foutcontroleservice. Het bevindt zich op de volgende plaats: Mijn computer - Elk gewenst station (bijvoorbeeld station C) - Klik op "eigenschappen" - Selecteer het tabblad "Service" - Controleer het volume op fouten.

Helaas onthult een dergelijke controle in de regel niet alle fouten. Maar het is in ieder geval nuttig om het te doen voor preventie.

Stap 2

Om op fouten te controleren, is het ook noodzakelijk om de schijf ten minste eenmaal per zes maanden te defragmenteren. Het bevindt zich Start - Alle programma's - Accessoires - Systeemwerkset - Schijfdefragmentatie.

Deze actie helpt bij het oplossen van fouten en voorkomt soms dat ze optreden.

Stap 3

Als een bepaalde fout echter te vaak voorkomt, kan de beschrijving en mogelijke oorzaak opnieuw worden gevonden in het besturingssysteem, als volgt: Start - Configuratiescherm - Systeembeheer - Event Viewer.

Zie daar de items: applicatie, systeem. Als u een rode cirkel met een kruis ziet, klikt u erop en leest u de foutmelding. Misschien kun je het oplossen door het te controleren, of gewoon door het foutnummer in te voeren op de Windows-website.

Stap 4

U moet Windows ook controleren met speciale software, die natuurlijk in veel opzichten de standaard systeemcomponenten in mogelijkheden overtreft. Dit zijn in de eerste plaats: antivirus en firewall. Als je op internet werkt, heb je ze gewoon nodig. Kies een van uw keuze, bijvoorbeeld Kaspersky Internet Security.

Stap 5

Het register controleren op fouten kunt u het beste doen met CCleaner. En andere, en we kunnen zeggen algemene fouten, worden goed geanalyseerd door IObit Security 360, waarbij bijna alle systeemproblemen worden opgemerkt, inclusief software-updates. Na diagnostiek kunnen veel fouten worden gecorrigeerd met behulp van het programma.

Populair per onderwerp