RAM Herstellen Restore

Inhoudsopgave:

RAM Herstellen Restore
RAM Herstellen Restore

Video: RAM Herstellen Restore

Video: RAM Herstellen Restore
Video: Reparatie Hydraulische Cilinder Deel 1 2024, Mei
Anonim

Als u merkt dat uw computer niet goed functioneert, bijvoorbeeld spontaan opnieuw opstarten, systeem bevriest, ernstige bevriezingen in videogames, dan kan het geen kwaad om de stabiliteit van het RAM (RAM) te controleren. Misschien begon het om de een of andere reden met fouten te werken. Er zijn ook momenten waarop het geheugen gewoon faalt. In bepaalde gevallen kunt u de normale werking van de geheugensticks herstellen.

RAM herstellen restore
RAM herstellen restore

Noodzakelijk

  • - computer;
  • - RAM;
  • - schroevendraaier.

instructies:

Stap 1

U moet RAM-modules afzonderlijk testen om precies degene te vinden die met fouten werkt. Nadat een dergelijke module is gevonden, moet deze opnieuw worden geïnstalleerd in een ander slot voor het aansluiten van RAM en opnieuw worden gecontroleerd. Omdat er mogelijk een storingsvariant is, niet van de geheugenmodule zelf, maar van de verbindingssleuf op het moederbord van de computer.

Stap 2

Heel vaak zijn contacten in de RAM-latten gewoon geoxideerd. Dit belemmert haar normale werk. Om het probleem op te lossen, zet u de computer uit en koppelt u deze ook los van de voeding. Verwijder de kap van de systeemeenheid. Zoek de sleuf waar de problematische module is geplaatst. Programma's die de werking van het RAM-geheugen testen, geven aan op welk slot de module is aangesloten. Als het slot bijvoorbeeld het nummer "1" heeft, moet u respectievelijk het eerste slot op het moederbord zoeken.

Stap 3

Duw nu de vergrendelingen van de geheugenmodule naar beneden. Verwijder de geheugenstick. Neem wat alcohol op een doek en veeg de verbindingspinnen op de RAM-module schoon. Plaats het geheugen terug. Sluit de computerbehuizing niet. Zet uw pc aan. Voer een geheugentest uit. Als er geen fouten in het werk worden gevonden, kunt u de systeemeenheid sluiten.

Stap 4

Als het geheugen niet goed werkt, is er misschien een klein detail van de balk gevlogen. Als dat zo is, moet ze er zijn. Als het je lukt om een detail te vinden, bestudeer het dan zorgvuldig. Het element heeft een voorwaardelijk aantal letters en cijfers. Verwijder het geheugen. Zoek een element op de plank met dergelijke aanduidingen. Soldeer nu gewoon het stuk aan de bar. Een condensator of een zekering kan wegvliegen. Heeft u nog niet eerder met een soldeerbout te maken gehad, dan kunt u beter contact opnemen met een specialist. Nadat het element is gesoldeerd, plaatst u het geheugen en controleert u de werking ervan.

Stap 5

Er zijn ook situaties waarin de microschakelingen op de module breken. Het is echter onmogelijk om hun werk thuis te herstellen. Als noch het eerste noch het tweede geval hielp, dan is het misschien gebeurd. In dit geval is het beter om het geheugen naar een servicecentrum te brengen.

Aanbevolen: