RAM-fouten Herstellen

Inhoudsopgave:

RAM-fouten Herstellen
RAM-fouten Herstellen

Video: RAM-fouten Herstellen

Video: RAM-fouten Herstellen
Video: На работе: тестирование оперативной памяти с помощью Ramcheck 2024, Mei
Anonim

Bij het aanpassen van de parameters van de RAM-bewerking moet rekening worden gehouden met veel nuances. Als er fouten worden gedetecteerd tijdens de werking van het RAM-geheugen, kunnen deze programmatisch worden gecorrigeerd.

RAM-fouten herstellen
RAM-fouten herstellen

instructies:

Stap 1

Controleer de gezondheid van uw RAM en de prestaties ervan. Open het Configuratiescherm en selecteer het menu "Systeem en beveiliging". Klik op de snelkoppeling "Windows Memory Checker" in het menu "Administrative Tools". Selecteer "Opnieuw opstarten en controleren". Wacht tot de RAM-test is voltooid. Als het programma fouten detecteert, reset dan eerst de bedieningsparameters van de geheugensticks.

Stap 2

Open het BIOS-menu door uw computer opnieuw op te starten. Selecteer Standaardinstellingen gebruiken en druk op Enter. Bevestig de toepassing van de fabrieksinstellingen. Start uw computer opnieuw op en controleer de RAM-status opnieuw. Als het programma fouten opnieuw heeft gedetecteerd, herhaalt u de procedure om het BIOS-menu te openen.

Stap 3

Zoek en open het menu dat verantwoordelijk is voor de parameters van het RAM. Om dit menu te openen, moet u normaal gesproken op de toetsen Ctrl en F1 drukken. Verlaag eerst de frequentie van de RAM-strips iets. Dit zal de belasting van deze apparaten verminderen. Het is een vergissing om aan te nemen dat deze bewerking uw computer zal vertragen. De aanwezigheid van fouten in de werking van de RAM-strips geeft een veel krachtigere vertraging van het systeem. Sla uw BIOS-menu-opties op en start uw pc opnieuw op. Voer de RAM-test opnieuw uit.

Stap 4

Keer terug naar het instellingenmenu voor bedrijfsgeheugenparameters. Zoek de vier items die de RAM-timings vertegenwoordigen. Verhoog alle vier de indicatoren met één punt. Hierdoor zullen de geheugenkaarten iets langzamer werken. Als deze fout daarna niet meer optreedt, zult u geen daling van de computerprestaties merken.

Stap 5

Sla de instellingen op en test de RAM-strips. Koppel alle RAM-sticks los en controleer ze elk afzonderlijk. Vervang de defecte strip als u het probleem niet kunt oplossen.

Aanbevolen: