Hoe De Statusbalk Terug Te Krijgen

Inhoudsopgave:

Hoe De Statusbalk Terug Te Krijgen
Hoe De Statusbalk Terug Te Krijgen

Video: Hoe De Statusbalk Terug Te Krijgen

Video: Hoe De Statusbalk Terug Te Krijgen
Video: De opmaak van de taakbalk aanpassen in Windows 10 2024, Mei
Anonim

De statusbalk bevindt zich onderaan het venster en bevat voornamelijk informatieve functies, hoewel sommige programma's er bedieningselementen op plaatsen. Afhankelijk van de kenmerken van een bepaald softwareproduct kan de statusbalk ofwel permanent in het venster aanwezig zijn, ofwel op verzoek van de gebruiker worden in- en uitgeschakeld. Hieronder volgen manieren om de weergave van dit paneel voor verschillende van de meest voorkomende programma's in te schakelen.

Hoe de statusbalk terug te krijgen
Hoe de statusbalk terug te krijgen

instructies:

Stap 1

Om de weergave van de statusbalk in te schakelen, opent u in de standaard Windows-bestandsbeheerder, Verkenner, het gedeelte "Bekijken" in het menu en plaatst u een vinkje voor het item dat "Statusbalk" wordt genoemd.

Stap 2

Om dit paneel in te schakelen in een tekstverwerker van Microsoft Office Word ouder dan Word 2007, opent u het gedeelte Extra van het menu en selecteert u Opties. Ga vervolgens in het geopende venster naar het tabblad "Weergave" en plaats een vinkje in de regel met het opschrift "Statusbalk" in het gedeelte "Weergeven". Vanaf de versie van Word 2007 kan de weergave van dit paneel niet worden in- of uitgeschakeld in de programma-instellingen, hoewel het mogelijk is om dit programmatisch te doen - met behulp van macro's.

Stap 3

Om in Internet Explorer de weergave van de statusbalk in te schakelen, volstaat het om met de rechtermuisknop op de ruimte vrij van menu-items in het bovenste deel van het venster te klikken en een vinkje te plaatsen tegenover het item "Statusbalk" in het contextmenu. Hetzelfde item wordt gedupliceerd in het gedeelte "Bekijken" van het browsermenu.

Stap 4

In de Opera-browser kunt u de weergave van de statusbalk inschakelen via het hoofdmenu - door het te openen, ga naar het gedeelte "Werkbalken" en plaats een vinkje in de regel "Statusbalk". Een alternatieve manier is om met de rechtermuisknop op het onderste paneel van het browservenster te klikken en Uiterlijk te selecteren in het gedeelte Aanpassen van het contextmenu. Vink in het geopende venster het selectievakje "Statusbalk" aan en klik op de knop "OK".

Stap 5

In de Mozilla Firefox-browser wordt de optie om de statusbalk in en uit te schakelen geplaatst in het gedeelte "Beeld" van het programmamenu - na het openen klikt u op het item met de naam "Statusbalk".

Stap 6

In de Apple Safari-browser moet je ook handelen via het gedeelte "Bekijken" in het programmamenu, maar hier is deze regel iets anders geformuleerd - "Statusbalk weergeven". Als de weergave van dit menu is uitgeschakeld in uw browserinstellingen, kunt u exact hetzelfde item vinden door op het tandwielpictogram in de rechterbovenhoek van het venster te klikken.

Aanbevolen: