Een Opstartbare Windows-flashdrive Maken

Inhoudsopgave:

Een Opstartbare Windows-flashdrive Maken
Een Opstartbare Windows-flashdrive Maken

Video: Een Opstartbare Windows-flashdrive Maken

Video: Een Opstartbare Windows-flashdrive Maken
Video: Opstartbare installatie USB stick maken van Windows 10 2024, Mei
Anonim

Als er geen diskdrive in de computer zit en het niet mogelijk is om met een lasergegevensdrager een afbeelding van het besturingssysteem (OS) op te nemen, kunt u een USB-flashdrive gebruiken. Het installeren van een besturingssysteem vanaf dit medium verschilt niet veel van het gebruik van installatieschijven. Gebruik enkele hulpprogramma's om een opstartbare USB-drive te maken.

Een opstartbare Windows-flashdrive maken
Een opstartbare Windows-flashdrive maken

instructies:

Stap 1

Download de Windows-afbeelding van de versie die u nodig hebt van internet. Om dit te doen, kunt u de officiële spiegel van Microsoft gebruiken. Het is raadzaam om de nieuwste versie van het besturingssysteem te downloaden, deze beschikt over alle benodigde updates en moderne functionaliteit. De gedownloade afbeelding moet in iso-formaat zijn.

Stap 2

Selecteer een programma voor het werken met afbeeldingen van USB-flashstations. Als je Windows 7 of 8 hebt gedownload, is de Windows 7 USB DVD Download Tool de beste keuze. Hiermee kunt u een systeemkopie vastleggen en deze opstartbaar maken voor BIOS-installatie. Download dit programma van internet en installeer het door te dubbelklikken op het gedownloade bestand. Volg de instructies op het scherm tijdens de installatie.

Stap 3

Steek uw datadrager in een USB-poort van uw computer. Ga naar het menu "Start" - "Computer" en klik met de rechtermuisknop op de gedefinieerde flashdrive. Selecteer in het contextmenu het gedeelte "Formaat". Geef NTFS op in de regel "Formaat". U kunt ook het vakje naast "Snel formatteren" aanvinken. Nadat u al deze instellingen hebt opgegeven, klikt u op "Start".

Stap 4

Wacht tot het einde van de formatteringsprocedure en ga naar het venster van de geïnstalleerde Windows 7 USB Tool. Klik op de knop Bladeren en geef het pad op naar de eerder gedownloade systeemkopie. Selecteer in de tweede stap het USB-flashstation waarnaar u gegevens wilt schrijven. Nadat u de parameters hebt opgegeven, klikt u met de linkermuisknop op de toets Beginnen met kopiëren en wacht u tot het branden is afgelopen.

Stap 5

Het schrijven van een afbeelding naar een USB-stick duurt ongeveer 10 minuten, waarna u het apparaat uit het USB-slot kunt verwijderen. Het medium is nu klaar om te worden gebruikt als de systeeminstallatieschijf.

Stap 6

Om het Windows-installatieprogramma te starten, steekt u de media in de USB-poort van uw computer en start u opnieuw op. Wanneer de computer opstart, drukt u op de F2-toets om het BIOS te openen. Selecteer onder de gepresenteerde instellingen het item First Boot Device en geef de naam van uw flashstation op. Druk op F10 om opnieuw op te starten en het installatieprogramma uit te voeren.

Aanbevolen: