Hoe Installeer Ik Windows XP Op Een Acer Laptop

Inhoudsopgave:

Hoe Installeer Ik Windows XP Op Een Acer Laptop
Hoe Installeer Ik Windows XP Op Een Acer Laptop

Video: Hoe Installeer Ik Windows XP Op Een Acer Laptop

Video: Hoe Installeer Ik Windows XP Op Een Acer Laptop
Video: Installing Windows XP on a Netbook Via USB (Acer Aspire One) 2024, Mei
Anonim

De meeste moderne mobiele computers worden verkocht met een voorgeïnstalleerd besturingssysteem. Meestal zijn dit Windows Seven en Vista. Als u Windows XP op uw laptop wilt installeren, moet u voorbereid zijn op de mogelijke moeilijkheden van dit proces.

Hoe installeer ik Windows XP op een Acer laptop
Hoe installeer ik Windows XP op een Acer laptop

Noodzakelijk

  • - Paragon Schijfbeheer;
  • - Windows XP-installatieschijf.

instructies:

Stap 1

Het grootste probleem bij het installeren van een relatief oud besturingssysteem is het ontbreken van stuurprogramma's voor sommige apparaten. Vaker wel dan niet, zijn er geen noodzakelijke bestanden om een harde schijf met succes te lezen. Gebruik voor Acer-laptops het hulpprogramma Paragon Disk Manager.

Stap 2

Download de ISO-image van de multiboot-schijf die dit hulpprogramma bevat. Het is vermeldenswaard dat andere programma's zich op de schijf kunnen bevinden. Dit heeft geen invloed op de prestaties van het hulpprogramma Schijfbeheer.

Stap 3

Brand de ISO-image op dvd met Nero of Iso File Burning. Plaats de resulterende schijf in het laptopstation en zet de mobiele computer aan. Open het BIOS-menu en stel de opstartprioriteit in vanaf het dvd-station. Zoek het SATA-configuratiemenu en selecteer de ATAPI-optie.

Stap 4

Start het apparaat opnieuw op en wacht tot Paragon Disk Manager start. Verwijder alle partities op uw harde schijf. Maak nieuwe volumes met FAT32- of NTFS-bestandssystemen.

Stap 5

Nadat u de beschreven bewerkingen hebt voltooid, verwijdert u de schijf met het programma Schijfbeheer en plaatst u de installatieschijf van het Windows XP-besturingssysteem in de schijf. Start uw laptop opnieuw op en voltooi de systeeminstallatie volgens de stapsgewijze menu-instructies.

Stap 6

Nadat de installatie van de onderdelen van het besturingssysteem is voltooid, plaatst u de schijf met het programma Sam Drivers (Driver Pack Solution) in de drive. Het is beter om vooraf te zorgen voor het maken van zo'n schijf, omdat na het installeren van Windows XP de netwerkadapters van de laptop mogelijk niet correct werken.

Stap 7

Installeer de vereiste stuurprogramma's voor uw mobiele computerapparaten. Zorg ervoor dat u eerst een systeemherstelpunt maakt. Hiermee wordt de bedrijfsstatus van het besturingssysteem hersteld in het geval dat de verkeerde stuurprogramma's worden geïnstalleerd. Start uw laptop opnieuw op en controleer de functionaliteit van belangrijke apparaten.

Aanbevolen: