Hoe Windows-opstartopties Te Verwijderen

Inhoudsopgave:

Hoe Windows-opstartopties Te Verwijderen
Hoe Windows-opstartopties Te Verwijderen

Video: Hoe Windows-opstartopties Te Verwijderen

Video: Hoe Windows-opstartopties Te Verwijderen
Video: How to Remove Earlier Version of Windows from Boot Menu [Tutorial] 2024, April
Anonim

Soms zijn er momenten waarop, in plaats van het gebruikelijke laden van het besturingssysteem, een menu voor het kiezen van opties op het scherm verschijnt. Deze situatie kan zich doorgaans voordoen als er meerdere besturingssystemen op uw computer zijn geïnstalleerd. Maar niet altijd. Soms, zelfs als er maar één besturingssysteem is geïnstalleerd, verschijnt dit menu nog steeds. Dit is natuurlijk erg onhandig. Het kiezen van de opstartmodus is immers elke keer behoorlijk vervelend. Als u niets selecteert, zal het systeem natuurlijk normaal opstarten, maar het duurt langer om de pc te starten.

Hoe Windows-opstartopties te verwijderen
Hoe Windows-opstartopties te verwijderen

Noodzakelijk

Windows-computer

instructies:

Stap 1

Als je meerdere besturingssystemen op je computer hebt geïnstalleerd, maar een daarvan veel minder vaak gebruikt, dan kun je op deze manier het opstartmenu verwijderen. Klik met de rechtermuisknop op het pictogram "Deze computer". Selecteer vervolgens "Eigenschappen" en ga naar het tabblad "Geavanceerde instellingen". Zoek in het venster dat verschijnt het gedeelte 'Opstarten en herstellen'. Klik in deze sectie op "Opties". Klik vervolgens bovenaan het venster op de pijl en selecteer het besturingssysteem dat standaard werkt.

Stap 2

Zoek vervolgens de regel "Een lijst met besturingssystemen weergeven". Schakel in deze rij het selectievakje uit en klik op OK. Sluit alle vensters en klik in elk van hen op OK. Er is nu geen venster met een keuze aan opstartopties. In plaats daarvan zal het besturingssysteem van uw keuze opstarten. Als u het venster waarin u het besturingssysteem en de opstartopties kunt selecteren, wilt terugsturen, vinkt u het vakje "Besturingssysteemselectie weergeven" weer aan.

Stap 3

Als u het tweede besturingssysteem zelden hoeft te gebruiken, hoeft u het niet elke keer terug te zetten naar het opstartvenster. Druk gewoon op de F8- of F5-knop wanneer u de computer aanzet. Er verschijnt een venster waarin u het besturingssysteem kunt selecteren dat u nodig heeft.

Stap 4

Als je maar één besturingssysteem hebt, kun je de opstartopties op deze manier verwijderen. Klik op Begin. Selecteer Alle programma's in de lijst met programma's. Open vervolgens "Standaard". Er is een "Command Line" in standaardprogramma's. Voer het uit, voer vervolgens de opdracht msconfig.exe in en druk op Enter. Na een paar seconden verschijnt het venster Systeemconfiguratie.

Stap 5

Selecteer het tabblad Algemeen. Er is een sectie genaamd "Startopties". Zoek de regel "Normaal opstarten" erin. Controleer deze regel. Klik vervolgens op "Toepassen en OK". Het venster wordt gesloten en de instellingen worden opgeslagen. Start je computer opnieuw op. De volgende keer dat u het besturingssysteem start, zou het normaal moeten opstarten.

Aanbevolen: