Hoe De Automatische Slaapstand Uit Te Schakelen?

Inhoudsopgave:

Hoe De Automatische Slaapstand Uit Te Schakelen?
Hoe De Automatische Slaapstand Uit Te Schakelen?

Video: Hoe De Automatische Slaapstand Uit Te Schakelen?

Video: Hoe De Automatische Slaapstand Uit Te Schakelen?
Video: Hoe Windows 10 loginwachtwoord en vergrendelscherm uit te schakelen 2024, April
Anonim

Als de gebruiker op Windows-besturingssystemen een bepaalde tijd niet actief is, wordt de automatische slaapstand ingeschakeld. Het verlaagt het stroomverbruik van uw computer. Tegelijkertijd worden gegevens uit het RAM-geheugen gekopieerd naar de harde schijf en worden alle processen onderbroken. Maar soms is het gebruik van automatische winterslaap niet helemaal wenselijk. In dit geval kunt u het uitschakelen.

Hoe de automatische slaapstand uit te schakelen?
Hoe de automatische slaapstand uit te schakelen?

instructies:

Stap 1

Klik op de knop "Start", selecteer "Configuratiescherm". Daar vindt u de sectie "Voeding". Als in het "Configuratiescherm" is ingesteld om de pictogrammen in categorieën in te delen, open dan eerst de sectie "Systeem en beveiliging" en selecteer vervolgens "Energiebeheer".

Stap 2

U ziet een lijst met de energiebeheerschema's die in gebruik zijn. Klik op de link "Een energiebeheerschema instellen" naast de link die constant op uw computer wordt gebruikt.

Stap 3

In het geopende venster kunt u de instellingen voor de slaapstand configureren: stel de tijd van inactiviteit in waarna de computer automatisch in de slaapstand gaat. Om de slaapstand uit te schakelen, selecteert u Nooit in de lijst. Als je een laptop configureert, dan kun je verschillende parameters kiezen voor gebruik op netstroom en op batterij. Zodra alles is ingesteld, klikt u op "Wijzigingen opslaan".

Stap 4

U kunt ook op de pagina Energiebeheer configureren de koppeling Geavanceerde energie-instellingen wijzigen selecteren. Er wordt een venster geopend met een lijst met instellingen die kunnen worden aangepast. Selecteer "Slaap".

Stap 5

Als u een desktopcomputer gebruikt, selecteert u Nooit in de lijst met waarden om de automatische slaapstand uit te schakelen. Voor een laptop dien je aparte waarden te selecteren voor werking op netstroom en op batterij Wanneer alle juiste instellingen zijn ingesteld, klikt u op "OK" om ze op te slaan.

Stap 6

Als u de hibernationstand en hibernationstand op een laptop volledig uitschakelt terwijl u op batterijstroom werkt, wordt de computer bij een bijna lege batterij nog steeds uitgeschakeld, maar gaan alle niet-opgeslagen gegevens verloren. Daarom is het raadzaam om "Nooit" niet in te stellen als het gaat om het instellen van de slaapmodus bij gebruik op batterijstroom.

Aanbevolen: