Hoe Automatische Taalverandering Uit Te Schakelen

Inhoudsopgave:

Hoe Automatische Taalverandering Uit Te Schakelen
Hoe Automatische Taalverandering Uit Te Schakelen

Video: Hoe Automatische Taalverandering Uit Te Schakelen

Video: Hoe Automatische Taalverandering Uit Te Schakelen
Video: Kennisclip taalverandering 2024, April
Anonim

Automatische taalverandering is een vrij handige functie: de gebruiker hoeft niet opnieuw afgeleid te worden door handmatig van lay-out te wisselen. Maar soms voorkomt het dat u de tekst correct invoert. Om automatische taalverandering uit te schakelen, moet u verschillende stappen ondernemen.

Hoe automatische taalverandering uit te schakelen
Hoe automatische taalverandering uit te schakelen

instructies:

Stap 1

Als u Microsoft Office Word gebruikt, zorg er dan voor dat u de juiste instellingen gebruikt. Start het programma en klik op de Office-knop in de linkerbovenhoek van het venster. Klik in het contextmenu op de knop "Woordopties" (in de rechterbenedenhoek van het menu). Er wordt een nieuw dialoogvenster geopend.

Stap 2

Ga naar het gedeelte "Spelling" door erop te klikken met de linkermuisknop. Klik op de knop "AutoCorrectie-opties" in de groep met dezelfde naam. Er wordt een extra dialoogvenster geopend. Zorg ervoor dat u zich op het tabblad AutoCorrectie bevindt en schakel het selectievakje Correcte toetsenbordindeling uit. Pas de nieuwe instellingen toe met de OK-knop in alle geopende vensters.

Stap 3

Het wisselen van lay-out gebeurt ook automatisch als een hiervoor ontworpen hulpprogramma op uw computer is geïnstalleerd, bijvoorbeeld Punto Switcher. Om de taalverandering tijdelijk uit te schakelen, klikt u met de rechtermuisknop op het hulpprogrammapictogram in het systeemvak op de taakbalk. Verwar het Punto Switcher-pictogram niet met het standaardtaalbalkpictogram van Windows. Het pictogram dat u nodig hebt, lijkt op de Russische of Amerikaanse vlag, of op de letters RU en EN op een blauwe en rode achtergrond.

Stap 4

Verwijder in het contextmenu de markering van het item "Automatisch wisselen". Daarna zal de taalverandering plaatsvinden nadat u op de door u toegewezen sneltoetsen drukt. Om het hulpprogramma volledig uit te schakelen, klikt u met de rechtermuisknop op het pictogram en selecteert u "Afsluiten" in het vervolgkeuzemenu. In het geval dat het Punto Switcher-pictogram niet wordt weergegeven op de taakbalk en u zich niet op uw gemak voelt bij het beheer van het hulpprogramma, configureert u de gewenste instellingen.

Stap 5

Klik in de map Punto Switcher op het pictogram punto.exe. Het instellingenvenster wordt geopend. Stel in het gedeelte "Algemeen" van het tabblad "Algemeen" de markering in het vak "Pictogram weergeven op taakbalk" in en pas de nieuwe instellingen toe. Indien nodig kunt u aanvullende parameters maken voor het wijzigen van de toetsenbordindeling in het gedeelte "Schakelregels".

Aanbevolen: