Ex Machina Uitvoeren Met Consoleparameter

Inhoudsopgave:

Ex Machina Uitvoeren Met Consoleparameter
Ex Machina Uitvoeren Met Consoleparameter

Video: Ex Machina Uitvoeren Met Consoleparameter

Video: Ex Machina Uitvoeren Met Consoleparameter
Video: /kerbal x BLANKED x MehDead — Ex Mashup 2024, Mei
Anonim

Terwijl hij met een computer werkt, start de gebruiker de applicatie en brengt vervolgens, met behulp van de grafische interface-elementen, de nodige informatie over naar het programma. Naast de grafische interface zijn er verschillende opties voor het verzenden van commando's. Een van de meest voorkomende is het starten van een applicatie met parameters.

Ex machina uitvoeren met consoleparameter
Ex machina uitvoeren met consoleparameter

instructies:

Stap 1

Toen computers groot waren en hun programma's klein, was de enige manier om met de computer te communiceren het typen van tekstcommando's vanaf het toetsenbord. En dit was een grote verbetering ten opzichte van ponskaarten of ponsbanden, waar informatie werd gecodeerd door een combinatie van gaten in dik papier. De dagen van ponskaarten zijn allang voorbij, maar tekstcommando's worden nog steeds veel gebruikt. Een van de opties voor het gebruik van tekstcommando's is het uitvoeren van programma's met parameters. De parameters kunnen worden gebruikt om de instellingen die verborgen zijn in de grafische interface naar het programma over te dragen. Door bijvoorbeeld een Counter Strike-game te starten met de parameter "-console" (zonder aanhalingstekens), krijgt de gebruiker toegang tot het verborgen opdrachtmenu van de game.

Stap 2

U kunt het ex machina-spel met parameters uitvoeren met behulp van de Windows-opdrachtregel. Om dit te doen, opent u eerst de verkenner, zoekt u de map met het spel en noteert u het volledige pad ernaartoe, evenals de naam van het uitvoerbare bestand - "uitvoerbaar". Druk vervolgens op de toetsencombinatie win + r en vervolgens op Enter op het toetsenbord. Voer in het dialoogvenster dat wordt geopend de regel cmd in en druk op Enter. Er wordt een zwart venster geopend met een knipperende cursor. Alle volgende opdrachten worden in dit venster ingevoerd. De Enter-knop wordt gebruikt om de opdracht te starten voor uitvoering. Het moet elke keer worden ingedrukt na het invoeren van een regel. Nu moet je naar de map gaan waar het spel zich bevindt. Voer hiervoor het cd-commando in, gevolgd door het eerder geschreven volledige absolute pad naar de gamemap. Voer de naam van het uitvoerbare bestand in, gescheiden door een koppelteken - de parameter waarmee u het spel wilt starten. Na het indrukken van de Enter-toets wordt het spel gestart.

Stap 3

Om het gemakkelijker te maken om toepassingen met een parameter te starten, heeft het Windows-besturingssysteem een mechanisme waarmee u kunt voorkomen dat u elke keer dat u het spel start handmatig opdrachten invoert. Om het te gebruiken, maakt u een snelkoppeling naar de toepassing. Ga naar de eigenschappen van de snelkoppeling. Voer de vereiste parameter in het veld "object" in, gescheiden door een koppelteken. Klik op de grafische knop OK in het venster Eigenschappen van snelkoppeling bewerken. Wanneer de applicatie nu wordt gestart met een snelkoppeling, wordt de parameter automatisch doorgegeven aan de applicatie. Het is veel handiger en sneller dan elke keer dat u start de vereiste parameters handmatig in te voeren.

Aanbevolen: