Inloggen Vanaf Een Opstartdiskette Boot

Inhoudsopgave:

Inloggen Vanaf Een Opstartdiskette Boot
Inloggen Vanaf Een Opstartdiskette Boot

Video: Inloggen Vanaf Een Opstartdiskette Boot

Video: Inloggen Vanaf Een Opstartdiskette Boot
Video: Учебники по PHP: Регистрация и вход (Часть 1): База данных 2024, April
Anonim

Soms is het nodig om vanaf een opstartdiskette op het systeem in te loggen. Als u bijvoorbeeld het besturingssysteem moet herstellen zonder gegevens te verliezen, of het opnieuw moet installeren. Er zijn verschillende manieren om het besturingssysteem te starten vanaf een opstartschijf.

Inloggen vanaf een opstartdiskette boot
Inloggen vanaf een opstartdiskette boot

Noodzakelijk

  • - computer;
  • - opstartschijf.

instructies:

Stap 1

De eerste manier is om de juiste parameters in het BIOS-menu te configureren. Voordat de bewerking wordt gestart, moet de opstartschijf zich al in het optische station van de computer bevinden. Zet uw pc aan. Druk direct na het opstarten vanuit het beginscherm op de DEL-toets. Als u het BIOS niet kunt openen met DEL, raadpleegt u de instructies voor uw moederbord. Er moet informatie zijn over de bijbehorende sleutel.

Stap 2

Selecteer vervolgens het gedeelte BOOT in het BIOS-menu. In dit gedeelte kunt u de opstartvolgorde van apparaten instellen. Selecteer 1-st Boot Devise en druk op Enter. Er verschijnt dan een lijst met apparaten. Selecteer uw optische drive uit deze lijst en druk vervolgens ook op Enter. Sluit het BIOS af en sla de gewijzigde instellingen op. Uw computer wordt opnieuw opgestart en het systeem start automatisch vanaf de opstartschijf.

Stap 3

Vergeet na het voltooien van alle noodzakelijke bewerkingen met de opstartschijf niet om de normale opstartvolgorde van de apparaten terug te zetten. Voor deze optie 1-st Boot Devise installeert u de harde schijf. Als u dit niet doet, zal het systeem elke keer dat u de computer aanzet, als er een schijf in het optische station zit, langzamer opstarten.

Stap 4

De tweede manier om het systeem vanaf de opstartdiskette op te starten, is door het BOOT-menu te gebruiken. Om dit menu direct na het aanzetten van de computer te openen, drukt u op de F8-toets, soms is F5 of een andere F-toets een alternatief. U zult zien dat het BOOT-menu een lijst met apparaten op uw computer weergeeft: harde schijf, USB-flashstation (indien aangesloten), FDD-station (indien aanwezig) en andere apparaten.

Stap 5

Selecteer onder deze apparaten uw optische drive en druk op Enter. De schijf in het station begint te draaien. Wacht tot het bericht Druk op een willekeurige toets op het beeldscherm verschijnt, wat betekent "Druk op een willekeurige toets". Dit is wat u moet doen. Na het indrukken van de toets start het systeem vanaf de opstartdiskette.

Aanbevolen: