Een Invoertaal Toevoegen

Inhoudsopgave:

Een Invoertaal Toevoegen
Een Invoertaal Toevoegen

Video: Een Invoertaal Toevoegen

Video: Een Invoertaal Toevoegen
Video: How to: Een taal toevoegen in CarwashPay 2024, Mei
Anonim

Niet elke gebruiker is tevreden met een of twee invoertalen die standaard in het besturingssysteem zijn geïnstalleerd. Als u tekst in verschillende talen moet typen, is er behoefte aan extra toetsenbordindelingen.

Een invoertaal toevoegen
Een invoertaal toevoegen

instructies:

Stap 1

De meeste stappen voor het configureren van het Windows-systeem, inclusief het toevoegen van een invoertaal, worden uitgevoerd vanuit het systeemmenu "Configuratiescherm". Klik in de linkerbenedenhoek van uw scherm op de Start-knop, die in Windows Vista en 7 een ronde knop is met het Windows-logo. Selecteer in het menu dat wordt geopend het gedeelte "Configuratiescherm".

Stap 2

Open het gedeelte "Regionale en taalopties" ("De toetsenbordindeling of andere invoermethoden wijzigen"). Klik op het tabblad Toetsenborden en talen en klik vervolgens op de knop Toetsenbord wijzigen. Klik in het dialoogvenster Talen en tekstservices op Toevoegen.

Stap 3

Het venster "Invoertaal toevoegen" wordt voor u geopend. Selecteer de gewenste taal of talen en vink de bijbehorende selectievakjes aan. Als u bijvoorbeeld Japans moet toevoegen, selecteert u dit in de lijst en vinkt u het vakje naast Japans aan. Klik op OK om uw wijzigingen toe te passen.

Stap 4

Als u nu de invoertaal op de gebruikelijke manier verandert - met een sneltoets of door op de taalindicator op de taakbalk te klikken - kunt u de toetsenbordindeling wijzigen in de taal die u hebt toegevoegd.

Stap 5

Dus, als je wilt, kun je nieuwe invoertalen toevoegen en ongebruikte talen verwijderen. Om een onnodige taallay-out te verwijderen, opent u opnieuw het dialoogvenster "Talen en tekstinvoerservices", selecteert u de onnodige taal door met de muis te klikken en klikt u vervolgens op de knop "Verwijderen". Om de aangebrachte wijzigingen toe te passen, klikt u op de knop "OK".

Aanbevolen: