Een Dvd-station Controleren

Inhoudsopgave:

Een Dvd-station Controleren
Een Dvd-station Controleren

Video: Een Dvd-station Controleren

Video: Een Dvd-station Controleren
Video: Тестирование dvd привода, test dvd drive windows 10 2024, Mei
Anonim

Als u een cd/dvd-station koopt, moet u deze meteen controleren. Als dit niet wordt gedaan, kan de schijf buiten werking worden gesteld. uit de hele batch van één apparaat kan blijken dat er meerdere exemplaren met defecten zijn geproduceerd. Als u een aandrijving van een vriend of van de aftermarket koopt, kunt u de aandrijving thuis testen. De controle bestaat uit het onderzoeken van de jumpers, de ventilatie van de aandrijving, enz. Na het achterhalen van de reden, kunt u de boosdoener van de storing beoordelen.

Een dvd-station controleren
Een dvd-station controleren

Noodzakelijk

De prestaties van het cd-/dvd-station controleren

instructies:

Stap 1

Voordat u de schijf controleert, moet u ervoor zorgen dat de schijf waarop de nieuwe update wordt getest, in goede staat verkeert. Het grootste probleem met de slechte prestaties van nieuwe schijven zijn kabels en jumpers. Meestal zijn zij het probleem. Omdat de techniek nieuw is, zijn alle verbindingen nieuw, d.w.z. onontwikkeld. Het kan voorkomen dat de schijf is aangesloten en het Windows-besturingssysteem het nieuwe apparaat niet detecteert. In dit geval moet u de juiste aansluiting van de voedingskabel en IDE-kabel controleren.

Stap 2

Als het probleem in de lus zelf zit, volstaat het om alleen de lus te wijzigen. Om de integriteit van een lus te controleren, sluit u een ander apparaat aan op deze lus, bijvoorbeeld een harde schijf. Opgemerkt moet worden dat het in sommige gevallen de moeite waard is om de schijf aan te sluiten op een gewone kabel (IDE-poort 0) die van de harde schijf komt.

Stap 3

Een ander verbindingsprobleem kan een onjuiste instelling van jumpers zijn. Op de harde schijf moet de jumper (jumper) zich in de Master-sleuf bevinden en in de drive - Slave. De locatie van de sleuven op de apparaten is afgedrukt op de voorkant van de harde schijf of schijf.

Stap 4

Het is ook de moeite waard om de ventilatoren te controleren die koude lucht naar de binnenkant van de systeemeenheid voeren. Als er geen ventilatoren zijn, werkt de drive mogelijk niet goed terwijl er schijven worden geschreven. Dit heeft invloed op het aantal beschadigde schijven.

Aanbevolen: