Hoe Een Monitor Te Repareren?

Inhoudsopgave:

Hoe Een Monitor Te Repareren?
Hoe Een Monitor Te Repareren?

Video: Hoe Een Monitor Te Repareren?

Video: Hoe Een Monitor Te Repareren?
Video: How to fix any Monitor with the most Common Problems. Fixing another ViewSonic Monitor in 10 minutes 2024, Mei
Anonim

Moderne monitoren zijn van vrij hoge kwaliteit en kunnen meer dan een jaar goed werken. Soms mislukken ze echter. De gemakkelijkste manier is om uw defecte monitor naar een werkplaats te brengen, maar u kunt proberen om het zelf te repareren.

Hoe een monitor te repareren?
Hoe een monitor te repareren?

instructies:

Stap 1

Als een monitor met een kathodestraalbuis uitvalt, moet de aard van de storing worden beoordeeld. De monitor vertoont mogelijk helemaal geen tekenen van leven, hij kan worden ingeschakeld, maar het scherm blijft donker. Ten slotte kan er beeldvervorming optreden.

Stap 2

Controleer in het eerste geval of de monitor stroom krijgt. Als het netsnoer in orde is, controleert u de aan/uit-knop. Vervolgens moet je de voeding controleren, hiervoor moet je de uitgangsspanningen meten met een tester. Ze moeten overeenkomen met de spanningen die in het schakelschema zijn aangegeven. Zoek het schema op internet.

Stap 3

Zoek bij afwezigheid van spanning naar een storing in het overeenkomstige gedeelte van de voedingseenheid of in de verbruikers van deze spanning. Controleer zekeringen. In moderne monitoren zijn er in plaats van zekeringen met een glazen behuizing kleine keramische zekeringen die eruitzien als een weerstand MLT-0, 125. Zoek hun locatie volgens het diagram en door de aanduidingen op de achterkant van het bord.

Stap 4

Als de stroomindicator aan is, maar het scherm blijft donker en je hoort niet het karakteristieke gekraak dat optreedt wanneer er een hoge spanning op de anode van de CRT verschijnt, controleer dan de lijnscanner. Let op de overeenstemming van de gemeten spanningen met die aangegeven op de testpunten van het circuit.

Stap 5

Het is mogelijk dat er een smalle heldere horizontale streep zichtbaar is in het midden van het scherm - dit is een teken van een defecte framescan. Als er wel een beeld is, maar verticaal te smal is, moet de oorzaak van de storing ook in de verticale scan worden gezocht. Hoogstwaarschijnlijk is een van de condensatoren de schuldige.

Stap 6

De mogelijkheid van zelfreparatie van de LCD-monitor hangt af van de ernst van de storing. Als het beeld verdwijnt, doe dan het licht in de kamer uit en schijn met een zaklamp op de monitor - u ziet mogelijk een heel vaag beeld. Dit betekent dat de achtergrondverlichting niet werkt. De meest voorkomende oorzaak van een dergelijke storing zijn de kapotte condensatoren van de voeding.

Stap 7

Om de monitor te demonteren, haalt u de stekker uit het stopcontact, verwijdert u de "poot" en legt u het scherm op een zachte ondergrond. Om de koffer te openen heb je geschikt gereedschap nodig: een overbodige telefoonkaart, een plastic lipje om gitaar te spelen of iets dergelijks. Steek de rand van de kaart in de verbinding tussen de boven- en onderkant van de monitor en probeer ze te scheiden - ze zijn verbonden door interne vergrendelingen. De grendel gaat met een luide klap open. Nadat u rond de omtrek van de monitor bent gelopen, scheidt u alle vergrendelingen en scheidt u de panelen.

Stap 8

Ga nu voorzichtig naar het bord, hiervoor moet je verschillende connectoren loskoppelen en de schroeven losdraaien. Zoek naar gezwollen condensatoren op het bord, deze zijn meestal duidelijk zichtbaar. Bij bruikbare exemplaren is de bovenkant plat, bij ongeschikte exemplaren is deze gezwollen. Vervang ze door nieuwe. Zorg ervoor dat u de zekering controleert, wanneer een condensator kapot gaat, brandt deze meestal door. Nadat u de defecte onderdelen hebt vervangen, zet u de monitor weer in elkaar en schakelt u deze in zonder de achterklep te sluiten.

Stap 9

Als het beeld verschijnt, is alles in orde en kan de monitor tot het einde worden gemonteerd. Als dit niet het geval is, kan de microschakeling van de omvormer worden doorboord en zijn er ook andere redenen mogelijk. In dit geval zou het juister zijn om de monitor zorgvuldig te monteren en naar de werkplaats te brengen - zonder de juiste kennis zal het erg moeilijk zijn om hem zelf te repareren. U kunt ook op online forums zoeken naar informatie over problemen die specifiek zijn voor uw monitormodel.

Aanbevolen: