Hoe Kopieer Ik Tekst Uit Een Pdf-bestand

Inhoudsopgave:

Hoe Kopieer Ik Tekst Uit Een Pdf-bestand
Hoe Kopieer Ik Tekst Uit Een Pdf-bestand

Video: Hoe Kopieer Ik Tekst Uit Een Pdf-bestand

Video: Hoe Kopieer Ik Tekst Uit Een Pdf-bestand
Video: PDF inhoud kopieeren naar Word 2024, Mei
Anonim

Het gebeurt zo dat de eenmaal aangemaakte pdf-bestanden, waarop kopieerbeveiliging was geïnstalleerd, dringend nodig waren om een deel van de tekst te bewerken of te kopiëren. Meestal gebeurt alles precies zo: er zijn geen werkbestanden meer waarvan het materiaal werd gebruikt om pdf-documenten te maken. Een speciaal hulpprogramma zal helpen bij het oplossen van het probleem.

Hoe kopieer ik tekst uit een pdf-bestand
Hoe kopieer ik tekst uit een pdf-bestand

Noodzakelijk

  • - Foxit PDF Reader-software;
  • - ABBYY FineReader-software;
  • - pdf-bestand met kopieerbeveiliging.

instructies:

Stap 1

Niemand is immuun voor een dergelijk geval, maar u moet allereerst bedenken dat het kopiëren van informatie uit zo'n document alleen mogelijk is als dit bestand echt van u is. Om met een pdf-bestand te werken, moet u het gratis programma Foxit PDF Reader downloaden en installeren.

Stap 2

Klik na het starten van het programma op het "snapshot" icoon (camerabeeld) en selecteer het gewenste stukje tekst. Zodra u de linkermuisknop loslaat, verschijnt het geselecteerde gebied op het klembord, er verschijnt een melding op het scherm die u hierover informeert.

Stap 3

Het resulterende screenshot moet worden herkend. Helaas kan het programma waarmee we eerder werkten deze bewerking niet uitvoeren met de geselecteerde tekst. Gebruik daarom een ander hulpprogramma, niet minder functioneel, ABBYY FineReader.

Stap 4

Open het programma en plak de inhoud van het klembord in een nieuwe scanbatch. Selecteer de taal waarin de tekst van het gekopieerde fragment is getypt en klik op de knop №2 - "Alles herkennen" op de werkbalk.

Stap 5

De tekst die u heeft geüpload, wordt weergegeven in het linkervenster van het programma en in het rechtervenster ziet u de tekst zoals het programma deze zag en herkende. Uitgesproken fouten kunnen direct worden gecorrigeerd door te verwijzen naar het origineel. Klik vervolgens op de knop "Opslaan" en open deze in een teksteditor, bij voorkeur MS Word.

Stap 6

Het is vermeldenswaard dat de tekst die u hebt gekopieerd en die op het klembord stond, niets meer is dan een afbeelding (screenshot). Als u Foxit PDF Reader niet kunt starten of downloaden, kunt u een screenshot maken door op de toets Print Screen te drukken. Het is waar dat een deel van de afbeelding in een programma moet worden bijgesneden.

Stap 7

Het is raadzaam om de resulterende afbeelding op te slaan met de PrtScn-toets met behulp van het standaard MS Paint-programma, of de afbeelding naar het nieuwe ABBYY FineReader-softwarepakket, zoals hierboven beschreven.

Aanbevolen: