Hoe Kopieer Ik Een Pagina Uit Pdf

Inhoudsopgave:

Hoe Kopieer Ik Een Pagina Uit Pdf
Hoe Kopieer Ik Een Pagina Uit Pdf
Anonim

Het pdf-formaat is erg handig, vooral als de tekst veel diakritische tekens bevat. Heel vaak wordt het nodig om een pagina uit een document te kopiëren, terwijl de meest gebruikelijke programma's om met dit formaat te werken dit niet altijd zonder problemen mogelijk maken. Soms is kopiëren verboden door de auteur van het document, die de bescherming instelt. In andere gevallen kan tekst als afbeelding worden ingevoegd.

Hoe kopieer ik een pagina uit pdf
Hoe kopieer ik een pagina uit pdf

Noodzakelijk

  • - programma voor het lezen van pdf-formaat (Adobe Acrobat. FoxReader, etc.)
  • - Open kantoor;
  • - Abbyy FineReader.

instructies:

Stap 1

Open het document met het programma dat u gewoonlijk gebruikt. De meest populaire is Adobe Acrobat. Het biedt een kopieerfunctie en het is goed mogelijk dat u geen programma's meer nodig heeft. Het gratis programma FoxReader heeft dezelfde functie.

Stap 2

Zoek het tabblad "Bewerken" in het hoofdmenu en daarin - de functies van selecteren en kopiëren. U kunt het gewenste fragment ook selecteren en kopiëren met de rechtermuisknop.

Stap 3

Met recente versies van Adobe Acrobat kunt u uw document als tekst opslaan. Opslaan, zoek het gewenste fragment en kopieer. Helaas staat het txt-formaat het gebruik van diakritische tekens niet toe, dus deze methode is niet geschikt voor het werken met documenten in talen met veel diakritische tekens. Het werkt niet, zelfs niet als de tekst is gescand met een afbeelding.

Stap 4

Als het niet lukt, probeer dan andere programma's. Open bijvoorbeeld een document met de Open Office-teksteditor. Dit programma gaat redelijk goed om met het pdf-formaat, als de pagina opnieuw geen enkele afbeelding is.

Stap 5

Probeer Abbyy FineReader. Het is beter als u een van de nieuwste versies heeft. Open het bestand als afbeelding en vraag het programma om het te herkennen. Zoek in het hoofdmenu het tabblad "Afbeelding" en daarin - de functie "Bloktype". Kies wat je nodig hebt. Vergeet niet je taal uit te steken. Selecteer "Kopiëren naar klembord" bij het opslaan.

Stap 6

Soms herkent Abbyy FineReader dergelijke bestanden op een onzekere manier, of kan zelfs het teken "Verhoog scanresolutie" worden weergegeven. Als het document in dit geval klein is, kunt u het beste een screenshot maken vanaf het computerscherm. Vergeet alleen niet de maximale resolutie in te stellen. Sla de afbeelding op in een handig afbeeldingsformaat en stuur het naar Abbyy FineReader, herken en kopieer.

Aanbevolen: