Programma's Naar Een USB-flashstation Schrijven

Inhoudsopgave:

Programma's Naar Een USB-flashstation Schrijven
Programma's Naar Een USB-flashstation Schrijven

Video: Programma's Naar Een USB-flashstation Schrijven

Video: Programma's Naar Een USB-flashstation Schrijven
Video: Bestanden kopiëren naar een USB stick op Windows 10 2024, April
Anonim

Om het programma over te dragen aan een vriend of het op een andere computer te installeren, moet u een kopie hebben. De handigste manier is om het installatiebestand van het programma naar een flashkaart te schrijven en het van daaruit te installeren.

Image
Image

Noodzakelijk

Een pc of laptop met een geïnstalleerd besturingssysteem, een flashkaart, een vrije USB-ingang op een pc, een installatiebestand voor een programma om naar een kaart te schrijven

instructies:

Stap 1

Zet de computer aan, wacht tot het besturingssysteem volledig is geladen. Zoek een vrije USB-connector op de behuizing en steek de USB-stick erin. Wacht een paar seconden. Autostart wordt gestart, wat betekent dat de flashkaart wordt geaccepteerd en dat de computer klaar is om informatie te lezen en te schrijven. Tip: als je een flashcard gebruikt die je van een derde partij hebt gekregen, houd je de shift-toets één seconde ingedrukt voordat je hem insteekt. Hiermee kunt u autoplay annuleren. Als de flashkaart is geïnfecteerd met een virus dat wordt gestart met het autorun.exe-bestand, voorkomt u de infectie van uw computer.

Stap 2

Open de map op uw computer die het programma bevat dat u naar de USB-stick wilt overbrengen. Meestal zijn dit.exe,.msi,.zip,.rar,.iso (schijfkopie) formaten. Klik met de rechtermuisknop op het bestand, open eigenschappen. Ontdek de bestandsgrootte. Let op: verwar het installatiebestand en het geïnstalleerde programma niet. Een reeds geïnstalleerd programma kan niet naar een USB-flashstation worden gekopieerd, het zal niet starten, aangezien elk programma dat op een computer is geïnstalleerd, in het register wordt vastgelegd en strikt gebonden is aan een specifiek besturingssysteem.

Stap 3

Ga naar "Mijn Computer". Klik met de rechtermuisknop op het pictogram van uw flashstation. Open de eigenschappen ervan, vergelijk de hoeveelheid vrije ruimte op de flashdrive en de bestandsgrootte: als het bestand te groot is en de grootte groter is dan de kaart kan bevatten, probeer dan onnodige gegevens van de kaart te verwijderen, anders mislukt de opname. De computer kan slechts een deel van het vereiste bestand schrijven en geeft een dialoogvenster weer dat aangeeft dat het volume vol is. Een gedeeltelijk opgenomen programma kan in de toekomst niet meer worden gelezen.

Stap 4

Als alles in orde is en er voldoende ruimte is, heropen dan de map waarin het installatiebestand van het programma is opgeslagen. Klik er met de rechtermuisknop op, kopieer het. Open vervolgens de USB-stick, klik met de rechtermuisknop op een lege ruimte erin en selecteer 'Plakken'. Verwijder de USB-stick niet voordat het kopiëren is voltooid, anders wordt de bewerking niet uitgevoerd. Verwijder tijdens de bewerking de flashkaart niet, dit onderbreekt het schrijfproces en maakt het bestand onleesbaar.

Stap 5

Zodra het kopiëren is voltooid, verplaatst u de cursor naar de rechterhoek van de taakbalk, selecteert u "Hardware veilig verwijderen" en zoekt u vervolgens uw flashkaart in de lijst. De computer stopt met het overbrengen van informatie naar de flashdrive en kan veilig worden verwijderd. Verwijder de flashkaart uit de computer. U hebt het programma naar een flashkaart geschreven. Wanneer het is aangesloten op een andere computer met een geschikt besturingssysteem, kan het worden gelezen en geïnstalleerd.

Aanbevolen: