Wat Is Een Thin Client?

Inhoudsopgave:

Wat Is Een Thin Client?
Wat Is Een Thin Client?

Video: Wat Is Een Thin Client?

Video: Wat Is Een Thin Client?
Video: Thick vs. Thin Clients: Comparing VDI Hardware 2024, Mei
Anonim

Bij het organiseren van een lokaal computernetwerk bij een onderneming, is het noodzakelijk om de optimale verhouding tussen de kosten van apparatuur en prestaties te kiezen. Dure, krachtige computers zijn niet altijd de beste keuze.

Wat is een thin client?
Wat is een thin client?

Thin Client: Werkplek

Een thin client is een systeemeenheid met een minimale configuratie, die via een lokaal netwerk is verbonden met een gemeenschappelijke server en wordt gebruikt om informatie in te voeren en weer te geven. Het vereist een toetsenbord, muis, monitor en een netwerkkaart of modem (soms wordt audio-uitgang gebruikt). De applicaties die nodig zijn voor de werking worden op de server geïnstalleerd, databases worden opgeslagen en informatie wordt verwerkt. Het resultaat wordt naar de thin client verzonden en op het display weergegeven. Tegelijkertijd ziet elke gebruiker een afbeelding van zijn eigen bureaublad en zijn documenten.

Een krachtige computer of cluster kan als server worden gebruikt - een verenigde groep servers die veelvoorkomende taken verwerkt.

Voordelen van thin clients

Het eerste voor de hand liggende pluspunt van de TC is de goedkope aanschaf- en bedrijfsefficiëntie. De minimale configuratie zorgt voor de betrouwbaarheid en beschikbaarheid van de werkende thin client, wat de onderhoudskosten verlaagt. De thin client heeft geen eigen harde schijf en heeft geen geforceerde koeling nodig, waardoor het stroomverbruik tien keer lager is dan dat van een conventioneel werkstation. Bovendien werkt de TC geruisloos omdat hij geen draaiende delen bevat.

App-aankoopkosten worden aanzienlijk verlaagd. Het is niet nodig om dure gelicentieerde programma's op elk werkstation te installeren - het is voldoende om versies voor de server aan te schaffen, die voor alle gebruikers beschikbaar zullen zijn. Tegelijkertijd wordt er geen tijd verspild aan het apart inrichten van elke werkplek.

De informatiebeveiliging van het systeem wordt verhoogd, aangezien het mogelijk is gebruikers programmatisch te verbieden gegevens naar verwisselbare media te kopiëren.

Thin clients zijn handig voor organisaties die werken met gedeelde databases, catalogi, boekhoudprogramma's, kantoorapplicaties, enz.

Nadelen van een thin client

De systeembeheerder moet er rekening mee houden dat fouten bij het instellen van het systeem ertoe zullen leiden dat niet één gebruiker, maar het hele systeem in één keer niet meer werkt of niet werkt.

Bij het werken met TC kunnen er problemen ontstaan met sommige gelicentieerde applicaties die duurder zijn als ze bedoeld zijn om door meerdere gebruikers op één computer te worden gebruikt. De licentieovereenkomst voor dergelijke software stelt een beperking van het aantal jobs.

Aanbevolen: