"Client-Bank" - Wat Voor Soort Systeem Is Dit?

Inhoudsopgave:

"Client-Bank" - Wat Voor Soort Systeem Is Dit?
"Client-Bank" - Wat Voor Soort Systeem Is Dit?

Video: "Client-Bank" - Wat Voor Soort Systeem Is Dit?

Video: What is Quarterly Settlement? | for Alice blue client demo | Quarterly payment |stock trading tutor 2022, December
Anonim

In een moderne samenleving is het erg belangrijk om je geld onder controle te hebben. Dit punt is vooral belangrijk voor organisaties en rechtspersonen. Voor het gemak van dergelijke gebruikers hebben banken het "Client-Bank"-systeem gecreëerd.

"Client-Bank" - wat voor soort systeem is dit?
"Client-Bank" - wat voor soort systeem is dit?

"Client-Bank" is een programma op afstand waarmee u rekeningen in elke bank in realtime kunt volgen. Het werken met een dergelijk systeem is vereenvoudigd. De klant hoeft geen bankfiliaal te bezoeken om transacties met zijn geld uit te voeren. Laten we eens nader bekijken hoe dit systeem werkt en wat het is.

Wat is Client-Bank?

Over een systeem als "Client-Bank" gesproken, moet ik zeggen dat dit geen nieuwigheid is in de wereld van moderne technologieën. Ze verscheen 7 jaar geleden. In het kader van dit systeem kunnen gebruikers documenten, informatie en fondsen uitwisselen met hun partners en binnen hun zichtrekeningen. De overdracht van informatie vindt plaats via het wereldwijde internet. Bij het uitvoeren van transacties op rekeningen is het voldoende om verbonden te zijn met internet. Voor meer gemak creëren grote banken mobiele applicaties.

Beeld
Beeld

Hoe komt de "Client-Bank" tot stand?

Als we het hebben over het proces van het maken van een systeem, kunnen we zeggen dat de meeste klanten zich gewoon wenden tot een ontwikkelaar die een besturingssysteem maakt op basis van een sjabloon. Het bevat meestal een reeks standaardtransacties die u met uw rekeningen kunt uitvoeren. Modernere banken gaan verder en bestellen individuele projecten. Dergelijke "Client-banks" bevatten een aantal unieke diensten en functies. Een van deze systemen is eigendom van de Russische PJSC Sberbank.

Gewoonlijk is "Client-Bank" een betaalde dienst, wat maandelijks onderhoud inhoudt. Het systeem genereert eenmalige wachtwoorden, die in de vorm van sms-berichten naar het mobiele nummer van de abonnee worden verzonden.

Beeld
Beeld

Welke soorten programma's zijn er?

"Client-bank" kan voorwaardelijk worden onderverdeeld in twee categorieën:

 • De standaardversie van het programma, die op een computer of als mobiele applicatie wordt geïnstalleerd. Dit systeem wordt ook wel "Thin Client" genoemd. Alle handelingen die de klant uitvoert in zijn persoonlijke account worden opgeslagen in het geheugen van het apparaat van waaruit hij inlogt, of in het geheugen van de applicatie zelf.
 • Een andere versie van het programma heet "Thick Client". Met andere woorden, "Client-Bank" biedt verschillende mogelijkheden voor interactie met de bank. Meestal is dit een verbinding via een telefoonlijn, modem of lijnverbinding met internet.

Waar is Client-Bank voor bedoeld?

"Client-Bank" kan een bankinstelling volledig vervangen. Dit is vooral belangrijk voor rechtspersonen die regelmatig overboekingen en betalingen doen via betaalgegevens. Met de service kunt u de huidige positie van klantaccounts volgen en kosten en winst voorspellen. In het kader van een modern systeem kan de beheerder 24 uur per dag rekeningafschriften ontvangen en bestaande tegenpartijen volgen.

Beeld
Beeld

Bovendien kunt u met de online bankservice altijd op de hoogte blijven van gebeurtenissen en de actuele koersen voor edele metalen en valuta volgen. Het systeem geeft volledige toegang tot deposito's in vreemde valuta, actieve rekeningen en deposito's.

De belangrijkste voordelen van het "Client-Bank"-systeem

Het systeem heeft een aantal voordelen die niet over het hoofd kunnen worden gezien. De belangrijkste zijn:

 • Makkelijk te gebruiken.
 • Het programma vereist geen speciale vaardigheden en capaciteiten.
 • Afstandsbediening. Om het systeem te gebruiken, hoeft u niet persoonlijk langs te komen bij de bank.
 • Continue financiële controle, die online beschikbaar is.
 • De mogelijkheid om betalingssjablonen te maken.
 • Constante toegang tot valutakoersen.
 • Elektronisch documentbeheer, waarmee u de tijd kunt besparen.
 • De documenten worden opgeslagen in één elektronische database en vereisen daarom geen notariële bevestiging.Elke klant heeft een elektronische handtekening.
 • Werkuren - de klok rond, zodat u uw uitgaven overal ter wereld kunt beheren.
 • Betrouwbare bescherming voor alle bewerkingen. Elke actie met geld vereist bevestiging met een individueel eenmalig wachtwoord, dat per sms wordt verzonden naar het telefoonnummer dat aan het account is gekoppeld.
Beeld
Beeld

Nadelen van het "Client-Bank"-systeem

Zoals in elk programma, kan men in het "Client-Bank"-systeem nadelen vinden. Waaronder:

 • Mogelijke softwareproblemen.
 • Voortdurende aanvallen door fraudeurs die kunnen leiden tot verlies van geld.
 • De mogelijkheid van bankroet.
 • Verzekering van deposito's voor een bepaald bedrag. Bij overschrijding van dit bedrag is restitutie van de borg niet meer mogelijk.

Hoe Client-Bank verbinden?

Om gebruiker te worden van de "Client-Bank" van een bepaalde organisatie, is het noodzakelijk om enkele punten te begrijpen.

Allereerst is dit het onderhoud van dit programma. Verbinding met een dergelijk programma kan de klant 1 tot 3000 roebel kosten. Daaropvolgend onderhoud van het programma per maand gemiddeld 1-1,5 duizend. Veel banken bieden nieuwe klanten echter voordelige verbindingsvoorwaarden door het programma gratis te installeren.

Om verbinding te maken met het "Client-Bank"-systeem, moet u zich registreren op de officiële website van het bedrijf. Bevestig de registratie met een mobiel apparaat of e-mail. Daarna installeren bankmedewerkers het programma op een computer of ander apparaat.Veel banken bieden online openen aan. Om dit te doen, moet u het programma zelf downloaden en betalen voor de service.

Beeld
Beeld

Wat is het verschil tussen het "Client-Bank"-systeem en internetbankieren?

Veel gebruikers denken dat "Client-Bank" niet anders is dan een systeem voor online bankieren, maar dit is niet helemaal waar. Het belangrijkste verschil tussen de "Client-Bank" is dat dit systeem volledig werkt via het programma dat op de computer van de gebruiker is geïnstalleerd. Op zijn beurt stelt de internetbank u in staat om transacties uit te voeren met behulp van een browser.

Zo kunt u met het "Client-Bank"-systeem met documenten buiten internet werken. Bovendien werkt "Client-Bank" alleen op een stationair apparaat. Als u toegang moet hebben voor meerdere gebruikers, moet u het programma voor elk apparaat afzonderlijk installeren.

Beeld
Beeld

Er moet echter worden gezegd dat als het besturingssysteem van de computer uitvalt, gebruikers van Internet Bankieren alleen de browser opnieuw hoeven te installeren en weer aan het werk hoeven te gaan. Gebruikers van de "Client-Bank" kunnen op hun beurt een deel van de informatie verliezen die volledig in het geheugen van de computer is opgeslagen. In dit geval raden banken aan back-ups van documenten te maken.

Er wordt aangenomen dat het bank-cliëntsysteem meer mogelijkheden biedt dan de internetbank. In het klant-banksysteem kunt u bijvoorbeeld de wijziging in de betalingsstatus van bepaalde documenten bekijken. Bovendien ondersteunen de meeste programma's de functie van interactie met een groot aantal boekhoudprogramma's en hoeven ze niet opnieuw te worden geconfigureerd.

Samenvattend kunnen we stellen dat het "Client-Bank"-systeem een ​​aanzienlijk voordeel heeft ten opzichte van internetbankieren. Het zal vooral handig zijn voor rechtspersonen en individuele ondernemers. Kortom, dit programma heeft een accountant in dienst die niet alleen zijn tijd bespaart, maar ook banktransacties controleert. Op basis van de resultaten van de maand kunt u een rapport genereren over alle kasstromen op de rekeningen. Met veel programma's kun je informatie naar de belastingdienst en pensioenfondsen sturen, wat het werk van de organisatie vereenvoudigt. Het is echter de moeite waard om te onthouden dat hoe functioneler het programma blijkt te zijn, hoe duurder het onderhoud is.

Populair per onderwerp