Hoe Een Icq-client Te Schrijven?

Inhoudsopgave:

Hoe Een Icq-client Te Schrijven?
Hoe Een Icq-client Te Schrijven?

Video: Hoe Een Icq-client Te Schrijven?

Video: Hoe Een Icq-client Te Schrijven?
Video: How To Install ICQ Free Chat Program 2024, Mei
Anonim

Je kunt zelf een ICQ-client schrijven als je bepaalde vaardigheden hebt, maar het is gemakkelijker om je eigen assemblages te gebruiken, wat kan worden gedaan met behulp van speciale online constructors.

Hoe een icq-client te schrijven?
Hoe een icq-client te schrijven?

Noodzakelijk

Internettoegang of de tutorial van Kernighan en Ritchie over programmeren in C++

instructies:

Stap 1

Open de website van de constructor voor icq-programma's. Er zijn er nu veel, de meest populaire zijn https://besticq.ru/, https://icq-programms.ru/icq-phone.shtml, https://www.phoneicq.ru/jimm_kons.html, https://www.mobilnaja-aska.ru/ enzovoort. Bepaal voordat je met de builder begint op welk apparaat en met welk besturingssysteem je het gaat gebruiken.

Stap 2

Houd er rekening mee dat icq-programma's in jar-formaat door de meeste smartphones worden ondersteund, maar ze zijn onhandig in vergelijking met programma's die zijn ontwikkeld voor een specifiek model of versie van het besturingssysteem. Let ook op de relatief nieuwe soort messengers die in de browser worden geïntegreerd en instant messaging starten wanneer de browser wordt geopend.

Stap 3

Selecteer in het sitemenu het apparaat waarvoor u het programma gaat ontwerpen, selecteer ook het programmatype zelf - icq, jabber, qip, jimm, enzovoort. Ga na het selecteren van basisparameters verder met het specificeren van specifieke parameters. Selecteer het uiterlijk van het programma - u krijgt een lijst met interfaces van de handigste populaire berichtenprogramma's te zien.

Stap 4

Kies eventuele emoticons, pictogrammen, pictogrammen en kleurenschema's voor het hoofdmenu. Voor sommigen is ook de installatie van extra modules beschikbaar, zoals bijvoorbeeld het overbrengen van bestanden, een plug-in voor het exporteren van de status van de speler, animatie, enzovoort - hier hangt het allemaal af van uw verbeeldingskracht en de mogelijkheden van Je toestel.

Stap 5

Als je zelf een ICQ-berichtenclient wilt schrijven, leer dan de programmeertaal C++, het https://dev.aol.com/aim/oscar/-protocol (registratie vereist) en open source-sjablonen. Je hebt ook een compilerprogramma nodig, zoals Nokia Qt SDK.

Aanbevolen: