Hoe Speel Je Minecraft Op Een Lokaal Netwerk

Inhoudsopgave:

Hoe Speel Je Minecraft Op Een Lokaal Netwerk
Hoe Speel Je Minecraft Op Een Lokaal Netwerk

Video: Hoe Speel Je Minecraft Op Een Lokaal Netwerk

Video: Hoe Speel Je Minecraft Op Een Lokaal Netwerk
Video: Minecraft LAN Fix! 2024, Mei
Anonim

Meer of minder ervaren spelers in Minecraft vervelen zich meestal vrij snel met een enkele versie van dit spel. Ze gebruiken het vaak alleen om een nieuwe kaart of mod te testen (en sommigen doen het ook zonder). Voor de rest geven ze de voorkeur aan bronnen voor meerdere gebruikers, bijvoorbeeld servers. Maar wat als je de wens hebt om met meerdere vrienden tegen je favoriete spel te vechten, maar je hiervoor niet naar de server wilt kijken?

Het is een geweldig idee om Minecraft online met je vrienden te spelen
Het is een geweldig idee om Minecraft online met je vrienden te spelen

Normaal afspelen via netwerk

De organisatie van een lokale strijd in Minecraft wordt op verschillende manieren uitgevoerd. In ieder geval zal het het juiste aantal computers of laptops nodig hebben - afhankelijk van het aantal vrienden dat besloot deel te nemen aan een dergelijke onderneming. Verder hangt het allemaal af van de keuze van een specifieke methode om deze apparaten in een netwerk te combineren. Als er voldoende netwerkkabels beschikbaar zijn om computers fysiek aan te sluiten, is het geen zonde om ze te gebruiken.

Eerst moet u alle computers met kabels aansluiten op degene die als hoofdcomputer is geselecteerd. Dan moet je Minecraft er op de gebruikelijke manier op starten. Wanneer de game direct wordt geopend, moet je deze afsluiten door op Esc te drukken en in het menu dat wordt geopend, de opening van de gameplay via het lokale netwerk selecteren. Daar moet je de gebruikelijke instellingen maken, die voor de gamewereld worden gedaan.

Daarna moet je zo'n wereld openen voor vrienden die via het lokale netwerk met de eigenaar van de hostcomputer zullen spelen. Dit doet u met de bijbehorende knop in het menu. Als gevolg hiervan zal bij terugkeer naar het spel het IP-adres van de poort op het scherm verschijnen (na "De lokale server draait op …"), dat absoluut moet worden genoteerd.

Vervolgens moet u het IP-adres van de hostcomputer achterhalen. Een van de eenvoudigste manieren om dit te bereiken, is door een verzoek naar een van de internetzoekmachines te sturen. IP wordt daar in het antwoord geregistreerd als IPv4. Het moet worden herschreven en vervolgens, gescheiden door een dubbele punt (zonder spaties), het eerder verkregen poortadres aangeven.

De resulterende cijfercombinatie moet worden doorgegeven aan vrienden van wie de computers zijn aangesloten op het lokale netwerk. Ze zullen Minecraft moeten starten, vervolgens de multiplayer daar selecteren en de personages in de vereiste regel invoeren in de volgorde die de eigenaar van de "server" hen heeft verteld.

LAN-apparaat via Hamachi

Als er echter geen netwerkkabel is, is het ook mogelijk om een lokale wedstrijd in Minecraft te organiseren. Er is speciale software om computers aan te sluiten op een virtueel lokaal netwerk. Het bekendste programma in dit opzicht is Hamachi, dat compatibel is met vrijwel alle versies van het spel en met moderne computers met Windows XP en hoger.

"Hamachi" is gratis en u kunt het downloaden van de officiële website van de fabrikant. U moet het op elk van de computers van het geïmproviseerde lokale netwerk installeren. Vervolgens moet u op degene die is geselecteerd als de server de volgende wijzigingen aanbrengen.

Je moet Hamachi openen en daarin op de startknop drukken. Vervolgens moet u in het menu klikken dat verschijnt op de inscriptie waarmee het genereren van een nieuw netwerk wordt gestart. Daarna moet u de naam van de toekomstige speeltuin, het wachtwoord ervoor en de bevestiging ervan invoeren. Deze gegevens moeten aan alle deelnemers in het toekomstige netwerk worden doorgegeven.

Vervolgens start de eigenaar van de servercomputer Minecraft en ontdekt hij, op dezelfde manier als bij een fysieke verbinding via een lokaal netwerk (via een kabel), de digitale identifier van de poort waar het spel doorheen draait. Niets zal echter werken als u niet het IP-adres bepaalt dat nodig is voor de gameplay.

De eigenaren van de overige computers in het lokale netwerk zullen hierbij helpen. Ze moeten vanaf hun apparaten naar Hamachi gaan, daar een eerder gemaakte speeltuin selecteren, de naam en het wachtwoord invoeren en de IPv4 herschrijven (dit wordt aangegeven naast de startknop van het programma, vóór het / -pictogram). Na een dubbele punt moet hij de eerder geïdentificeerde gamepoort-ID invoeren en de resulterende combinatie naar een willekeurig tekstbestand kopiëren.

Nu hoeven alle gamers alleen Minecraft op hun computers uit te voeren en directe verbinding met het netwerk te selecteren in het menu. Als gevolg hiervan wordt een speciaal venster geopend waarin u de combinatie van tekens moet invoegen die in het tekstdocument is opgeslagen. Alle deelnemers aan het lokale netwerk kunnen alleen van het spel genieten.

Aanbevolen: