Een Script Uitvoeren?

Inhoudsopgave:

Een Script Uitvoeren?
Een Script Uitvoeren?

Video: Een Script Uitvoeren?

Video: Een Script Uitvoeren?
Video: Een script schrijven 2024, April
Anonim

Scripts (of scripts) zijn ontworpen om het de gebruiker gemakkelijker te maken om repetitieve handelingen uit te voeren. De procedure voor het starten van een script is een standaardbewerking en impliceert geen diepgaande kennis van computerbronnen of de studie van speciale programmeertalen.

Een script uitvoeren?
Een script uitvoeren?

instructies:

Stap 1

Druk op de knop "Start" om het hoofdmenu van het systeem te openen en ga naar het item "Uitvoeren" om de procedure voor het uitvoeren van het script via de console te starten.

Stap 2

Typ cmd in het veld Openen en klik op OK om de lancering van het opdrachtregelprogramma te bevestigen.

Stap 3

Bekijk de mogelijke console-opdrachten. Voer voor informatie ntcmds in het tekstvak van de opdrachtprompt in en druk op de functietoets Enter om de opdracht te bevestigen.

Stap 4

Gebruik de cd-waarde om de opdracht in te voeren om het geselecteerde script uit te voeren. Om dit te doen, specificeert u het pad naar de locatie waar het geselecteerde bestand is opgeslagen in de opdracht: cd c: script. Druk vervolgens op de softkey Enter om uw keuze te bevestigen.

Stap 5

Typ de naam van het gewenste script in het tekstvak van het gereedschap Opdrachtregel en druk nogmaals op de softkey Enter om de geselecteerde wijzigingen toe te passen.

Stap 6

Download en installeer Active Pearl op uw computer om het gemakkelijk te maken om de geselecteerde scripts uit te voeren.

Stap 7

Maak een kopie van het vereiste script en sla het op in een bestand met de extensie *.pl.

Stap 8

Dubbelklik op het opgeslagen bestand om het geselecteerde script uit te voeren of keer terug naar de Windows-console om een alternatieve startmethode uit te voeren.

Stap 9

Voer de waarde c: perl inperl.exe scriptnaam.pl in het tekstvak van de opdrachtprompt in en druk op de functietoets Enter om de uitvoering van de opdracht om het geselecteerde script uit te voeren te bevestigen. In dit geval is c: perl inperl.exe het volledige pad naar de eerder geïnstalleerde Active Perl-interpreter en is scriptnaam.pl het opgeslagen bestand met de vereiste extensie.

Aanbevolen: