Samen Spelen Op één Computer

Inhoudsopgave:

Samen Spelen Op één Computer
Samen Spelen Op één Computer

Video: Samen Spelen Op één Computer

Video: Samen Spelen Op één Computer
Video: Geef jij een vuurtje aan een kind van 13 jaar? | Mensenkennis 2024, Maart
Anonim

Een van de belangrijkste vormen van vermaak van de kindertijd onder moderne jonge mensen was het spelen van "Dandy". Door vriendelijke bedrijven te verzamelen, konden de jongens uren rennen op virtuele niveaus en monsters doden, met veel plezier. Helaas is dit voor de kinderen van vandaag iets ingewikkelder.

Samen spelen op één computer
Samen spelen op één computer

instructies:

Stap 1

Koop een gamepad. Mensen noemen het een "joystick", maar deze naam is fundamenteel verkeerd - in winkels is een "joystick" een apparaat dat het stuur van een vliegtuig imiteert. Het is het beste om een gamepad-model Xbox360 te kopen, omdat Microsoft een monopolie heeft op de pc-markt, en als je een product koopt met een andere compatibiliteit, zul je vervolgens ernstig ongemak ervaren. Het kan een simpele omkering van de controle zijn of een volledige afwijzing van het spel door het apparaat.

Stap 2

Zoek naar de Hot-seat-tag. Letterlijk kan dit worden vertaald als "heet zitten", en dit merkteken is een internationale standaard voor het aanduiden van games die op één computer kunnen worden gespeeld. Deze mogelijkheid is niet overal aanwezig - slechts een heel klein deel van de games ondersteunt deze modus. In de regel hangt het af van de kenmerken van de gameplay.

Stap 3

Je kunt samen in scrollers spelen. Dit is een genre van games dat een zijaanzicht impliceert: kleine mannetjes bewegen van links naar rechts over het scherm, springen over obstakels, doden monsters. De meeste games voor dandy en Sega zijn in dit genre gemaakt. Van de hits die zijn geport naar pc, kunnen verschillende delen van het Metal Slug-spel worden opgemerkt.

Stap 4

Turn-based strategieën hebben bijna altijd een hot-seat-modus. In feite gaan dergelijke spellen over het herbouwen van een koninkrijk, het veroveren van buren en het verwerven van wereldmacht. Dus niets interfereert met het spel voor twee: de zetten vinden plaats zoals bij schaken, één voor één, er is geen gesplitst scherm vereist. Het meest legendarische voorbeeld van dit genre van games is Heroes of Might and Magic, waarin vanaf het begin een dergelijke mogelijkheid werd geboden.

Stap 5

Bij sommige racegames kunnen twee mensen spelen. In dit geval moet je het scherm in twee delen verdelen (meestal - boven en onder, hoewel de optie links-rechts mogelijk is) en elke speler voor zijn eigen helft bekijken. Een van de grootste projecten van dit soort was Blur. (Merk op dat moderne Need for Speed-games deze optie niet hebben.)

Stap 6

Als je nog in de tijd bent van 8-bits consoles, dan zou een dandy-emulator een uitstekende optie zijn. Door een klein archief naar je computer te downloaden met een naam als "Een dandy-emulator en 1500 games ervoor" van een torrent-tracker, zul je jezelf voorzien van het meeste oude speelgoed dat je met een vriend kunt spelen. In het archief vindt u waarschijnlijk instructies over hoe u met de applicatie kunt werken.

Aanbevolen: