Wat Is Phishing?

Wat Is Phishing?
Wat Is Phishing?

Video: Wat Is Phishing?

Video: Wat Is Phishing?
Video: What is phishing? Learn how this attack works 2024, April
Anonim

Phishing is een van de meest effectieve aanvalsmethoden in het arsenaal aan cybercriminelen. In de meeste gevallen hebben phishing-slachtoffers geen idee dat ze zijn gepakt door oplichters. Uiterlijk ziet dit proces er volkomen veilig uit voor de gebruiker.

Wat is phishing?
Wat is phishing?

Het belangrijkste doel van phishing is om een gebruiker naar een kwaadaardige site te lokken. De site imiteert in de regel de site van een bekend bedrijf, bank of online winkel. Een nietsvermoedende gebruiker logt in op de site door zijn accountgegevens in te voeren, of probeert een aankoop te doen door zijn creditcardgegevens in te voeren. De ontvangen informatie wordt verzonden naar aanvallers die deze bijvoorbeeld gebruiken om geld op te nemen van de kaart van hun slachtoffer. Om een gebruiker naar een dergelijke site te lokken, worden meestal informatieve brieven gebruikt, die op het eerste gezicht niet verschillen van brieven die door echte bedrijven worden verzonden.

E-mails die door fraudeurs worden verzonden, bevatten in de regel tekst die de gebruiker bang maakt, er wordt bijvoorbeeld gemeld dat een gebruikersaccount mogelijk is gehackt en om deze te herstellen, moet u een wachtwoord opgeven of een website bezoeken. De brief zelf is bijna altijd vol met een grote hoeveelheid informatie, inclusief grafische, dit alles wordt gedaan om de gebruiker een volledige indruk te geven van de geloofwaardigheid van het geschrevene. Bestudeer zorgvuldig het e-mailadres van waaruit de brief is verzonden, heel vaak maken aanvallers adressen met vergelijkbare namen als hun echte naam.

Om uzelf tegen phishing te beschermen, wordt u aangeraden nooit de links te volgen in e-mails die naar u zijn verzonden. Als u de site wilt bezoeken die in de brief wordt vermeld, bestudeer dan eerst de link die aan u is verstrekt. In de tekst van de brief ziet u bijvoorbeeld de volgende tekst - "… bezoek de site bank.ru …", waarbij "bank.ru" een link is. Haast u niet om deze link te volgen, zo'n invoer betekent niet dat u naar de site "https://bank.ru" gaat. Beweeg de muiscursor over de link en let op de statusbalk van de browser (het onderste deel van het programmavenster), het adres waar de link naartoe leidt zal daar verschijnen. Volg links pas nadat u zeker weet dat ze veilig zijn.

Aanbevolen: