Hoe Op Te Halen Uit De Cache

Inhoudsopgave:

Hoe Op Te Halen Uit De Cache
Hoe Op Te Halen Uit De Cache

Video: Hoe Op Te Halen Uit De Cache

Video: Hoe Op Te Halen Uit De Cache
Video: Mensen die niets van computers af weten: cookies wissen 2024, April
Anonim

Als de snelheid van internet u niet toestaat om online video en audio af te spelen zonder pauzes voor het wisselen, wacht dan tot het bestand volledig in het czsh-geheugen is geladen en kopieer het dan vanaf daar en speel het af vanaf de harde schijf van uw computer zonder enige problemen. Kijk bijvoorbeeld hoe je videobestanden kunt extraheren uit de cache van populaire browsers Internet Explorer, Mozilla Firefox en Opera.

Hoe op te halen uit de cache
Hoe op te halen uit de cache

Noodzakelijk

  • - computer;
  • - internetverbinding.

instructies:

Stap 1

Speel het volledige bestand dat u wilt in Internet Explorer (IE 9 werd in het voorbeeld gebruikt). Zoek vervolgens "Internetopties" in het browsermenu.

Stap 2

Klik in het venster dat verschijnt in het item "Browsegeschiedenis", de knop "Opties" en vervolgens op de knop "Bestanden weergeven". Zoek in de geopende map Tijdelijke internetbestanden het bestand waarin u geïnteresseerd bent (multimediabestanden bevinden zich in de regel aan het einde van de lijst). Om het zoeken gemakkelijker te maken, kunt u de bestanden op type sorteren.

Stap 3

Kopieer het bestand dat je nodig hebt naar het klembord en plak het in een willekeurige map. Soms moet u het bestand voor latere weergave hernoemen met de gewenste extensie.

Stap 4

Start de Mozilla Firefox-browser (in het voorbeeld werd versie 6 gebruikt). Voor het gemakkelijk bekijken van de inhoud van de cache zijn er speciale extensies (addons). Bijvoorbeeld CacheViewer. U kunt het en andere add-ons downloaden van

Stap 5

Download CasheViewer en configureer vervolgens Browser Tools (Hoofdmenu - Voorkeuren - Werkbalk). Zoek het "View Cache"-extensiepictogram in de lijst die wordt geopend en sleep het naar een handig browserpaneel. Klik op de knop "Voltooien".

Stap 6

Wacht tot het einde van het afspelen van het gewenste bestand. Klik vervolgens op de knop "Cache bekijken". Met de add-on CacheViewer kunt u snel de gewenste media vinden tussen de vele opgeslagen bestanden met behulp van visuele zoekhulpmiddelen.

Stap 7

Klik met de rechtermuisknop op het gevonden bestand en selecteer "Opslaan als" in het menu.

Stap 8

Geef een map op om het bestand op te slaan en geef een naam. Zorg ervoor dat u de bestandsextensie instelt op basis van het type, anders kunnen de media niet worden afgespeeld (in het voorbeeld is videoplayback.htm hernoemd naar fan.flv) Als u de nieuwste versie van Mozilla hebt geïnstalleerd waarvoor een add- on nog niet is uitgebracht, zul je op een minder gemakkelijke manier bestanden uit de cache moeten extraheren.

Stap 9

Typ het commando over: cache?Apparaat = schijf in de adresbalk van uw browser Er wordt een venster geopend, zoals in de afbeelding.

Stap 10

Bekijk de lijst met alle opgeslagen bestanden zorgvuldig om de gewenste te vinden. Let op de bron, tijd, datum en bestandsgrootte - helaas is het in dit geval onmogelijk om automatisch te sorteren.

Stap 11

Dubbelklik op de link met het bestand dat je nodig hebt. Op de pagina die wordt geopend, wordt het pad aangegeven waar u het op de harde schijf van uw computer kunt vinden. Plak dit adres in de adresbalk van Windows Verkenner en kopieer het bestand naar de map die je nodig hebt Vergeet na het kopiëren niet het bestand te hernoemen en de juiste extensie in te stellen!

Stap 12

Speel het bestand af in de Opera-browser. Typ de opdracht: opera: cache in de adresbalk Selecteer in het geopende venster het type bestanden dat u nodig hebt en klik vervolgens op "Alles weergeven".

Stap 13

Klik met de rechtermuisknop op het gewenste bestand. Selecteer in het menu dat verschijnt "Opslaan in downloadmap".

Stap 14

Open uw Opera-downloadmap en hernoem het opgeslagen bestand met de juiste extensie. Breng het desgewenst over naar een andere map op uw computer.

Aanbevolen: