Hoe 2 Monitoren Te Gebruiken

Inhoudsopgave:

Hoe 2 Monitoren Te Gebruiken
Hoe 2 Monitoren Te Gebruiken

Video: Hoe 2 Monitoren Te Gebruiken

Video: Hoe 2 Monitoren Te Gebruiken
Video: Twee of meer monitors gebruiken met één computer in Windows 10 | @HPSupport 2024, Mei
Anonim

Sommige mensen die actief gebruik maken van personal computers, missen het werkgebied van één scherm. In dergelijke gevallen wordt aanbevolen om een tweede monitor aan te sluiten voor synchroon gebruik van apparaten.

Hoe 2 monitoren te gebruiken
Hoe 2 monitoren te gebruiken

Noodzakelijk

Aansluitkabel monitor

instructies:

Stap 1

Kies een nieuw beeldscherm dat je op je grafische kaart kunt aansluiten. Voor eenvoudige beeldoptimalisatie voor beide beeldschermen kunt u het beste een monitor selecteren die de resolutie ondersteunt die door het eerste beeldscherm wordt gebruikt. Let op de verversingssnelheid van het scherm. Wanneer je met twee beeldschermen werkt, zul je afwisselend naar beide beeldschermen moeten kijken. Dit kan uw gezichtsvermogen beschadigen.

Stap 2

Zorg ervoor dat uw grafische kaart dual channel-werking ondersteunt. Doorgaans hebben videoadapters twee of drie video-uitgangen. Zorg ervoor dat je je nieuwe monitor kunt aansluiten op je grafische kaart. Koop indien nodig een adapter zoals DVI-VGA. Sluit het tweede beeldscherm aan op de geselecteerde poort van de videokaart met behulp van een standaard kabel en adapter. Zet uw computer en beide monitoren aan.

Stap 3

Configureer na het laden van het besturingssysteem de synchrone weergave-instellingen. Als u Windows Seven OS gebruikt, klikt u met de rechtermuisknop en beweegt u met de muis over het bureaublad. Selecteer "Schermresolutie". Klik in het menu dat wordt geopend op de knop "Zoeken" en wacht terwijl het systeem het tweede scherm detecteert.

Stap 4

Selecteer nu de grafische afbeelding van de gewenste monitor en activeer de functie "Maak dit scherm hoofd". Selecteer nu "Scherm uitvouwen". Hierdoor kunt u beide monitoren onafhankelijk van elkaar gebruiken.

Stap 5

Draai je alleen een internetbrowser en soortgelijke programma's op de tweede monitor, dan is het verstandiger om de positie van het beeldscherm te wijzigen. Selecteer de optie Portret en klik op Toepassen. Draai de monitor 90 graden rechtsom en zet hem vast. Pas de positie van de displays ten opzichte van elkaar aan. Om het lopende programma naar het gebied van een andere monitor te verplaatsen, verplaatst u de cursor buiten de grenzen van het eerste scherm.

Aanbevolen: