Hoe Twee Vensters In Excel Te Openen

Inhoudsopgave:

Hoe Twee Vensters In Excel Te Openen
Hoe Twee Vensters In Excel Te Openen

Video: Hoe Twee Vensters In Excel Te Openen

Video: Hoe Twee Vensters In Excel Te Openen
Video: Twee vensters naast elkaar 2024, April
Anonim

Excel is een van de meest gevraagde software. Sommige gebruikers moeten mogelijk met meerdere vensters in het programma tegelijk werken, maar dit kan niet met de standaardinstellingen.

Hoe twee vensters in Excel te openen
Hoe twee vensters in Excel te openen

Microsoft Excel

Microsoft Excel is een van de handigste programma's om met tabellen en grafieken te werken. Het heeft een enorme functionaliteit, die je eerst moet uitvinden om alles efficiënt te kunnen doen. Om met Microsoft Excel te werken is het niet nodig om steeds macro's of formules in te voeren, aangezien het programma een instant fill-functie heeft. Dit betekent dat u elke formule of macro minimaal één keer kunt invoeren en het programma onthoudt deze en op basis hiervan kunt u de resterende gegevens berekenen. Met behulp van een draaitabel kunt u met Microsoft Excel zelfs de meest complexe wiskundige berekeningen zeer snel uitvoeren. Naast al het bovenstaande kan Microsoft Excel een diagram bouwen dat nodig is voor de gebruiker (dat kan worden gewijzigd), een snelle analyse uitvoeren, enz.

Meerdere vensters openen in Microsoft Excel

Om met Microsoft Excel te werken, moet u minimale wiskundige kennis hebben om uw eigen formules samen te stellen en andere manipulaties uit te voeren. Het programma kan de rest zelf doen. Helaas kan het, zoals bij de meeste programma's, behoorlijk moeilijk zijn om het programma volledig te begrijpen. Sommige gebruikers moeten bijvoorbeeld Microsoft Excel-documenten in twee vensters tegelijk openen. Met deze functie kunt u veel sneller berekeningen uitvoeren, gegevens analyseren, enz. Helaas is niet iedereen op de hoogte van een dergelijke functie, en zelfs als ze dat wel doen, kunnen ze deze niet activeren.

Kortom, het is vrij eenvoudig om documenten in twee vensters in Excel te openen. Om dit te doen, moet u het Microsoft Excel-programma zelf starten en het tabblad "Venster" vinden. Verder moet u in de lijst die verschijnt de regel "Rangschikken" vinden en erop klikken. Daarna wordt de gebruiker gevraagd om een van de vier opties te kiezen voor de locatie van de vensters. Het is vermeldenswaard een belangrijke nuance, namelijk dat een dergelijke functie alleen beschikbaar is in Microsoft Excel 2007 en Microsoft Excel 2010, en in eerdere versies van het programma niet.

Als u Microsoft Excel 2003 (of latere versies) hebt geïnstalleerd, kunt u na het openen van het programma eenvoudig op de knop "Minimaliseren naar venster" klikken (naast het kruisje in de rechterbovenhoek van het venster). Daarna moet u een ander document openen en hetzelfde doen. Vervolgens moet u de grootte van de vensters aanpassen (beweeg de muiscursor over de vensterrand en sleep, terwijl u de linkermuisknop ingedrukt houdt, naar de optimale grootte).

Aanbevolen: