Hoe Twee Foto's Tegelijk Te Openen In Photoshop

Inhoudsopgave:

Hoe Twee Foto's Tegelijk Te Openen In Photoshop
Hoe Twee Foto's Tegelijk Te Openen In Photoshop

Video: Hoe Twee Foto's Tegelijk Te Openen In Photoshop

Video: Hoe Twee Foto's Tegelijk Te Openen In Photoshop
Video: Meerdere RAW-foto's tegelijk in CameraRAW (Photoshop) 2024, Mei
Anonim

De noodzaak om fragmenten van twee foto's te combineren komt vrij vaak voor, daarom is het openen van meerdere bestanden in de grafische editor Adobe Photoshop een van de vrij vaak gebruikte handelingen. Afhankelijk van uw voorkeuren kunt u op verschillende manieren twee foto's tegelijk openen.

Hoe twee foto's tegelijk te openen in Photoshop
Hoe twee foto's tegelijk te openen in Photoshop

Noodzakelijk

Grafische editor Adobe Photoshop

instructies:

Stap 1

Druk op CTRL + O als u elke foto op een apart tabblad in het grafische editorvenster wilt openen. Deze "sneltoetsen" vervangen de keuze van de opdracht "Openen" in het gedeelte "Bestand" van het Photoshop-menu en starten het dialoogvenster voor het selecteren van afbeeldingen om in de editor te laden. Zoek met behulp van dit dialoogvenster het bestand van de eerste van de foto's op uw computer en klik erop met de muis. Zoek dan de tweede en klik er ook op, maar met de CTRL-toets ingedrukt. Als gevolg hiervan ziet u in de regel "Bestandsnaam" de namen van beide bestanden, gescheiden door een spatie. Op deze manier kunt u meer dan twee bestanden tegelijk openen. Nadat u op de knop "Openen" heeft geklikt, laadt de editor de door u gemarkeerde foto's en plaatst ze elk op een apart tabblad.

Stap 2

Start Windows Verkenner als u het standaarddialoogvenster voor het openen van Adobe Photoshop-bestanden niet wilt gebruiken. Dit kan door op de WIN + E-toetsen te drukken of door te dubbelklikken op de snelkoppeling Deze computer op het bureaublad. Zoek de map met foto's in de verkenner. Plaats de vensters van de geopende Verkenner en Photoshop zo dat u de geselecteerde bestanden vanuit de bestandsbeheerder naar het grafische editorvenster kunt slepen. Klik vervolgens op het bestand van een van de foto's en druk op de CTRL-toets op de tweede. Nadat u beide op deze manier hebt geselecteerd, sleept u ze naar het Photoshop-venster. De editor zal je goed begrijpen en zal beide foto's in aparte tabbladen openen. U kunt deze methode gebruiken om foto's te selecteren en te slepen zonder bestandsbeheerder, bijvoorbeeld als ze direct op uw bureaublad zijn opgeslagen.

Stap 3

Als u twee foto's moet openen door de ene in de andere te plaatsen, kunt u dit in twee stappen doen. Open eerst de eerste foto door op CTRL + O te drukken, selecteer vervolgens het gewenste bestand en klik op de knop Openen. De editor laadt de afbeelding en u opent het gedeelte "Bestand" in het menu en selecteert u daarin "Plaats". Het bestandsselectievenster wordt opnieuw geopend en u moet de tweede foto vinden. Wanneer u op de knop "Openen" klikt, laadt Photoshop de tweede afbeelding in dezelfde laag als de eerste foto, terwijl de transformatiemodus voor de tweede foto wordt ingeschakeld. Om de tweede foto te verkleinen of te vergroten, verplaatst u de ankerpunten in de hoeken van de rechthoekige selectie rond de tweede foto met de muis, terwijl u de SHIFT-toets ingedrukt houdt. U kunt de tweede foto voor de eerste verplaatsen door deze met de muis te slepen of door op de pijltoetsen te drukken. Wanneer u klaar bent met het positioneren van de geplakte afbeelding, drukt u op Enter.

Aanbevolen: